Volkan Memduh Gültekin: ''Arada bariz fark var, bu bizi rehavete asla sürüklemez''

Yerel seçime ilişkin konuşan ​ABB Basın Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, "Meclis çoğunluğunu da alacak şekilde, bu sefer rakam da vereyim en az 8-9 ilçe belediyesini de alacak şekilde seçimi nihayete erdirmek istiyoruz. Bu doğrultuda çalışıyoruz." dedi.
Ecem Çetin
|
31 Ocak 2024, Çarşamba - 15:10
Volkan Memduh Gültekin: ''Arada bariz fark var, bu bizi rehavete asla sürüklemez''

31 Martta yapılacak olan yerel seçimlere kısa bir süre kaldı... 

Vatandaşlar, 60 gün sonra sandığa gidecek.

Siyasi parti partilerin hazırlık süreci devam ediyor... 

Belirlenen adaylar kamuoyuna duyurulurken aynı zaman da aday belirleme çalışması sürüyor. 

Ancak iktidar kesiminde de muhalefet kesiminde de Ankara'da adaylık düğümü çözüldü. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı mevcut Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş oldu. 

Cumhur İttifakı ise Yavaş'ın karşında uzun zamandır Keçiören Belediye Başkanlığı yapan Turgut Altınok'u aday olarak gösterdi. 

Ankara'da nasıl bir sonuç çıkacağı merak edilirken, Ankara Masası Gündem Özel yayınına konuk olan ABB Basın Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin yerel seçime ilişkin açıklama yaptı.

Sahadan ve bilimsel araştırmalardan olumlu geri dönüş ve veriler geldiğini ifade eden Volkan Memduh Gültekin, arada bariz bir fark olduğunu görebildiklerini ifade etti. 

Meclis çoğunluğunu alacak şekilde seçimi kazanacaklarını ifade eden Gültekin, en az 8-9 ilçe belediyesini kazanacaklarını söyledi. 

"En az 8-9 ilçe belediyesini de alacak şekilde seçimi nihayete erdirmek istiyoruz"

Gültekin “Arada bariz bir fark olduğunu görebiliyoruz. Ancak, bu bizi rehavete asla sürüklemez. Çünkü bu konuda deneyimli bir ekibiz. Çok çalışmamamız gerektiğini, yaptığımız ve yapacaklarımızı doğru anlatmamız gerektiğinin farkındayız. İnşallah bu seviyede gider. Bu seviyeden aşağı düşürmeden, Meclis çoğunluğunu da alacak şekilde, bu sefer rakam da vereyim en az 8-9 ilçe belediyesini de alacak şekilde seçimi nihayete erdirmek istiyoruz. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Hak görelim ne eyler ne eylerse güzel eyler. Onu 31 Mart’ta hepimiz göreceğiz. En büyük anket sandıktadır. Sandık sonucu gösterecek. Rehavete kapılmak yok. Biz çok çalışacağız. Başkanımızın yaptığı o güzel çalışmaları çok anlatacağız. Umuyorum ki farkla seçilmek için, Meclis çoğunluğunu almak için güzel bir sonuç bizi bekliyor olacak.“ ifadelerini kullandı. 

"İlk hedefimiz yeniden büyükşehir belediyesine devam etmek"

Son 6-7 yıllık süreçteki yapılan seçimlere bakıldığında Ankara'da muhalif bir duruşun ortaya çıktığını gördüklerini söyleyen  Volkan Memduh Gültekin, şöyle devam etti; 

“Muhalefetin daha fazla oy almaya başladığını görüyoruz. Dolayısıyla bu duruşunda devam etmesini bekliyoruz. İlk hedefimiz yeniden büyükşehir belediyesine devam etmek. Ama bundan daha büyük hedeflerde var. Malum bu dönem belediye meclisinde zorluklar çektiğimiz dönemler oldu. Buradaki dengeyi sağlayacak, seçimi kazanacak seviyelerde götürmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Belediye meclisinde çoğunluğu yakalamak için çok uğraşacağız. “

"Mamak,  Etimesgut ve Gölbaşı'nı alacağız"

Mamak, Etimesgut ve Gölbaşı ilçelerini kazanacaklarını düşündüğünü ifade eden Gültekin, “Zaten bu 3 ilçenin birisi son cumhurbaşkanlığı seçiminde kıl payı farkla iktidar partisi önde çıkmıştı. Buradaki duruşu görebiliyoruz.” dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2122815/volkan-memduh-gultekin-arada-bariz-fark-var-bu-bizi-rehavete-asla-suruklemez
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.