Şehit Ebdo Mesru son yolculuğuna uğurlandı

Cebhet El-Ekrad savaşçısı Ebdo Mesru, binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen cenaze törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Minbic’in Erime beldesinde görevini yerine getirirken 14 Kasım'da şehit düşen Cebhet El-Ekrad savaşçısı Ebdo Mesru (İsmail Mihemed Hemo) için Halep’te cenaze töreni düzenlendi.

Fafîn ilçesinde bulunan Avrîn Hastanesi’nden cenazesi alınan Ebdu Mesru, onlarca konvoy eşliğinde Ehrez ilçesindeki şehitliğe götürüldü.

Goristana Şehîdên Berxwedana Serdemê şehitliğinde düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı.

Efrîn ve Şehba Kantonu Şehit Aileleri Meclisi yöneticisi Menal Şêxo, şehidin ailesine ve tüm kanton sakinlerine başsağlığı dileyerek, kazanımların korunmasında, özgür ve demokratik bir toplumun inşasında şehitlerin rolünün çok önemli olduğunu söyledi.

İşgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarına değinen Menal Şêxo şunları söyledi: "İşgalci Türk devleti ve çeteleri her yola başvurarak bizi yok etmeye çalışıyor ama buna izin vermeyeceğiz. Topraklarımızdan vazgeçmeyeceğiz, onların kirli planlarına karşı duracağız.”

Efrîn ve Şehba Kantonu Kültür ve Sanat Kurumu Üyesi İsmail Hemo ise, Halep, Efrîn, Şehba Barajı, Reqa ve Dêrazor'da savaşan şehit Ebdo Mesrû'nun fedakarlıklarını ve işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı gösterdikleri kahramanlığı anlattı. İsmail Hemo, "Hedeflerine ulaşana, işgal altındaki toprakları özgürleştirene, özgür ve demokratik bir toplum inşa edene kadar şehitlerin çizgisini takip edeceğiz" dedi.