Annons:

Lugnande besked efter Lindgrens skada: ”Inget allvarligt som tur väl är

Elias Lindgren tvingades lämna matchen mot Troja/Ljungby i förtid. Nu kommer lugnande besked som gör att Lindgren snart kan vara tillbaka i spel. Foto: Ossian Mathiasson

Lugnande besked efter Lindgrens skada: ”Inget allvarligt som tur väl är"

Vimmerby Hockeys formstarke back Elias Lindgren utgick skadad i onsdags. Nu kommer lugnande besked från VH-tränaren Hampus Sylvegård. 
– Beskedet är att det inte är så allvarligt, säger Sylvegård. 

Annons:

För första gången i Vimmerby Hockeys historia är klubben kvalificerade för kvalserien. Troja/Ljungby slogs ut i tre raka matcher och stor glädje utbröt när Isac Andersson stötte in 3–1 i tom kasse med 31 sekunder av tredje semifinalmatchen. 

– Jag personligen har landat i detta nu och blickar framåt. Självklart ska vi vara jättenöjda över det vi har åstadkommit och vi har skrivit historia och allt vad det innebär. Någonstans har vi mycket kvar att ge med den sits vi har satt oss i. Vi har lika stor möjlighet som alla andra lag att gå vidare. Jag ser det som att vi har klarat av en del av uppgiften och nu är det tio matcher som återstår, säger Hampus Sylvegård. 

"De hittade ingenting"

I andra perioden tvingades backen Elias Lindgren utgå skadad efter att ha fått en smäll mot ena axeln. 

Han undersöktes på Västerviks sjukhus på torsdagen och nu kommer lugnande besked som betyder att backen snart kan vara tillbaka i spel. 

– Vi tränar i dag och kommer ha ledigt över helgen. Vi räknar med att han tränar på måndag och det var inget allvarligt som tur väl är. Nu har vi möjligheten att vila lite skavanker. De hittade ingenting när undersökningen gjordes med magnetröntgen, säger Hampus Sylvegård. 

Det är ett glädjande besked för VH att Elias Lindgren kommer vara redo för spel när kvalserien drar igång på påskafton.

– Elias har varit jätteduktig här på slutet och det betyder mycket. Vi kommer spela lördag, tisdag, torsdag nu framöver och fortsätta så tills det är klart. Det kommer vara tajt matchande och vi kommer behöva en bred trupp. Det är tråkigt om man går in med en skadad trupp nu och det gör vi inte som tur är. 

Fyra lag klara för kvalserien

Vimmerby och Brödernas/Väsby blev klara för kvalserien i onsdags – och nu står det klart att Kristianstad och Halmstad gör dem sällskap efter att ha slagit ut Sundsvall respektive Karlskrona. På söndag avgörs de två återstående semifinalserierna: Hudiksvall–Tranås och Piteå–Boden. 

– Jag är imponerad av Halmstad som har fått ihop det väldigt bra. De spelade på ett bra sätt mot Karlskrona, kämpade hårt för varandra och fick utdelning. Det ska bli roligt att möta dem igen. Kristianstad har jag stor revanschlust mot. Vi har gjort två bra matcher mot av dem av de fyra matcherna som vi har spelat, men vi har förlorat samtliga. Nu väntar tio matcher och det gäller att vara med i början. Vi får se vad vi får för lag direkt i början. Kristianstad och Väsby satsar otroligt hårt så det ska bli roligt att möta dem. 

Vilket lag hoppas du på i en kvalseriepremiär?

– Det hade varit roligt med en hemmamatch direkt. Vem som står på andra sidan spelar mindre roll då vi ska möta alla fem lag. Supportrarna var bra senast och jag ska ge dem en eloge. De var grymma och betyder mycket under matchens gång. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt