Reklam för utbildningar?

Edvin Törnblom gör en lite ny typ av influencer marketing med det här inlägget. Edvin gör nämligen reklam för Karlstads Universitet med en video där Edvin, med hjälp av några av Karlstads Universitets skarpaste hjärnor, försöker vinna en meningsskiljaktighet som Edvin har med sin poddkompis Johanna Nordström.

Inlägget har inte legat ute så länge, men kommentarsfältet är i skrivande stund uteslutande positiva.


Vad tycker ni om att högskolor och universitet markandsför sig på det här nya sättet med hjälp av en influencer?
Smart? Smaklöst?

30 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Med tanke på all reklam från influencers förstår jag inte vad som skulle vara smaklöst med just den här?

    Varför skulle det vara smaklöst?

    Tycker inte det är smaklöst, däremot kan det sakna trovärdighet för mig. Vet inget om Edvins utbildningsnivå, men om influensern inte ens läst på universitetet… hur kan den då rekommendera/gå i god för att utbildningen är bra?

      +1

      Ingen säger väl att utbildningen är bra? De vill bara synas mer så att folk inte bara tänker på Umeå, Uppsala osv

      Tycker mig inte se att han går i god för någon kvalitet på utbildningen.

      Poängen är ju att han ”vill” utbilda sig, som jag förstod det.

    Det är väl varken smaklöst eller nytt?

    Så kul! Om man har följt deras podd vet man ju även diskussionerna de haft om bussarnas färg 😂😂

    Inte smaklöst men saknar trovärdighet. Sen skulle jag själv aldrig välja ett universitet bara för att en influencer har marknadsfört det utan jag valde utifrån var min utbildning fanns. Pluggar på GU och att det är rätt geografiskt är bara tur och inget som avgjorde. Hade heller inte blivit mer eller mindre sugen på att välja universitet om en influencer gjorde reklam. Det känns också som att om man vill plugga så har man koll? Men det kanske inte är så för alla?

      Min utbildning fanns på väldigt många orter och ville flytta men hade inte någon tanke om exakt vart. Att kolla upp varenda universitet och högskola och noggrant jämföra utbildning och allt runtomkring kändes lite väl så valde ut några att kolla upp. Tror absolut att om man hör väldigt mycket om ett universitet att det kanske hamnar på listan över tänkbara ställen även om man inte väljer pga att en influenser gjort en rolig video om det såklart.

        Har aldrig gjort så. Har alltid kollat upp varenda universitet och högskola och en influencer hade aldrig fått mig att få upp ögonen för en skola. Eftersom jag velat plugga Har jag sett till att ha koll själv.

      Nu har nog KAU råd med detta i förtroende eftersom de är ett väldigt bra universitet. Tycker bara att det var kul!

        Fast det där har ingenting med kommentaren att göra. Det är skit samma om de har råd. Det var liksom inte det kommentaren handlade om.

          Den handlade om trovärdighet, så jodå. Läs om, läs rätt.

            Nej jag vet väl fan vad jag menar.

    Med tanken på allt ( skit) influencers får sina följare att köpa/testa är det väl jättebra att göra reklam för något vettigt .
    Kunskap och utbildning !

    Det är väl toppen att de gör reklam för utbildning!

    Absolut inget fel på att vilja läsa på högskola/universitet. Det är inte för alla.

      Har någon någonsin påstått att det är fel att plugga?😅😂

        Hahahahah det skulle så, att INTE vilja plugga

          😂

    Hade varit en sak om han faktiskt ringt upp lärare som pluggat på Karlstads universitet, alla ”lärare” var ju perfect day-anställda. Bildläraren var Johan Dahlberg, en känd röst om man följt PD länge.

    Klockren reklam

    Jag är sååå trött på ET! Zzzzzzzzz

    Som ett sätt att synas är det ett mycket bra marknadsföringsknep. Tycker dessutom att det var kul. Har själv en examen från KAU och har efter det läst fler kurser där, och de är verkligen värda att synas så att folk får upp ögonen för dem.

      Är det så? Känner en som pluggat där och han tyckte inte om universitetet och halvt avrådde mig från den utbildningen där som jag hade sökt.

        Ok, varför trivdes han inte? Det kan ju ha med många saker att göra. Som sagt, min erfarenhet efter flera år där är att de allra allra flesta trivs väldigt bra och är väldigt nöjda.

      Kan också gå i god för KAU! Kul studentliv och bra lärare. Dessutom är värmlänningar riktigt trevliga 🙂

      Sen är Karlstad som stad uuunderbar! Lagom stor, mycket gröna områden och man kan typ cykla överallt samt helt okej utbud i affärer osv. Vet inte om det är så nu, men när jag pluggade där hade dom också boendegaranti – att pluggade man på KAU så hade man rätt till en lägenhet

    Finns det något som han INTE gör reklam för snart? Skulle inte bli förvånad om vi ser Törnblom i reklam för jehovas eller KKK snart…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.