Aanvallen en meldingen over meerdere gemotoriseerde tweewielers

Grootschalige inspectie met betrekking tot “Alcohol en Drugs in het wegverkeer” in Bielefeld

Bielefeld - Sennestadt - Op 14 maart 2024 voerde de verkeersdienst van het politiebureau van Bielefeld politie van Noordrijn-Westfalen) vanaf 11 maart een grootschalige operatie uit. Verkeerscontrole in de regio Sennestadt.

Het LAFP NRW organiseerde een trainingsevenement “Drugs- en alcoholcontroles in het wegverkeer” in het politie-opleidingscentrum in Schloß Holte-Stukenbrock. Tijdens de daaropvolgende praktische uitvoering van de controles bij de brandweerkazerne in Bielefeld Sennestadt ondersteunden de deelnemers aan de training de agenten van de politie van Bielefeld.

Harley Fabrieksgroep 2022

Verschillende bestuurders rijden onder invloed van drugs

In totaal moesten acht chauffeurs bloed afnemen omdat ze ondanks het gebruik van drugs met hun voertuig op de openbare weg reden. Hun vrijwillige pre-tests op drugs waren ter plaatse positief. Een speciaal gevraagde arts ondersteunde de politieagenten bij de controlepost de hele tijd en zorgde ervoor dat alles soepel en snel verliep. De automobilisten die argwaan kregen, lieten zich vervolgens bij de controlepost ophalen omdat het hen verboden werd door te rijden totdat de gevolgen van het drugsgebruik uitgewerkt waren. Binnenkort ontvangt u ook post van het boetekantoor van de stad Bielefeld.

Aanvallen en meldingen over meerdere gemotoriseerde tweewielers

De bestuurder en eigenaar van een zwarte Harley-Davidson , een 39-jarige uit Bielefeld, had met het uitlaatsysteem geknoeid. Als gevolg hiervan was de fiets aanzienlijk te luid. Een ter plaatse uitgevoerde geluidsniveaumeting bevestigde het vermoeden van de controleur. De Harley is in beslag genomen en onderworpen aan een inspectie door een motorvoertuigdeskundige. Het vermoeden werd bevestigd en de aanzienlijke toename van het geluid werd gedocumenteerd. Als gevolg hiervan is de exploitatievergunning verlopen. Het resultaat is een rapport met een boete. Ook moet de 39-jarige de kosten voor de aangifte, de sleepkosten en de administratiekosten dragen.

Een 44-jarige uit Bielefeld reed op een 125cc-motorfiets met een zogenaamd verzekeringskenteken erop. Hierdoor was hij niet voldoende verzekerd en reisde hij zonder geldig kenteken. Tijdens de controle heeft de bestuurder tevens verklaard dat hij niet over een geldig rijbewijs beschikte en dat hij voor aanvang van de reis drugs had gebruikt. Om verdere reizen te voorkomen werd de motorfiets in beslag genomen.

Een 16-jarige uit Rietberg in de wijk Gütersloh maakte een ritje op de brommer van zijn vader. Deze reed met een snelheid van ongeveer 45 km/u. Met zijn testcertificaat mocht de jongeman echter alleen tweewielers besturen met een maximale snelheid van 25 km/u. Hij beschikte dus niet over een rijbewijs om op de bromfiets te rijden. Zijn vader stond de reis toe en nu worden ze allebei strafrechtelijk vervolgd wegens rijden zonder rijbewijs. Ook de bromfiets is in beslag genomen en gecontroleerd door een officiële inspecteur.

Ook hebben de agenten een aantal administratieve overtredingen herkend en bestraft. Deze omvatten bijvoorbeeld het niet bij zich hebben van registratie- en rijvergunningsdocumenten, overtredingen van de veiligheidsgordel en diverse andere overtredingen.

Overtredingen van snelheidsovertredingen

Ook werden er snelheidscontroles uitgevoerd op een basisschool in de directe omgeving van de controlepost, bij de brandweerkazerne in Bielefeld Sennestadt. Op het moment van de controle zijn er in het 30km/uur-gebied 68 snelheidsovertredingen geconstateerd.

Bij de hoogst geregistreerde snelheidsovertreding verdubbelde een bestuurder voor de school zijn snelheid en reed met 60 km/uur langs de radarauto. In de boetecatalogus is onder meer een rijverbod opgenomen.

Tekst- en beeldcredits: hoofdbureau van politie in Bielefeld


GEACHT de beste investering

laatste nieuws

Customz & Cruiserz 2024

Customz & Cruiserz 2024 – Bad Salzuflen

Customz & Cruiserz 2024 - Foto Dirk Behlau ...
Harleysite politierapporten 2023

Rheurdt – Harley-Davidson gestolen

Rheurdt - Harley-Davidson gestolen. Onderzoek gestart en getuigen gezocht...
Harley-Davidson Weekend Willingen 2024

KOM NU HET HARLEY-DAVIDSON WEEKEND WILLINGEN 2024?

Komt het Harley-Davidson Weekend Willingen 2024 er nu aan? ...
Harley-Davidson Münsterland Grand Opening 2024

GRAND OPENING HARLEY-DAVIDSON MÜNSTERLAND

GRAND OPENING BIJ HARLEY-DAVIDSON MÜNSTERLAND ...
HD Factory Racing-team

HARLEY-DAVIDSON-RACING 2024

HARLEY-DAVIDSON RACEN IN HET TWEEDE SEIZOEN VAN PUSH THE LIMIT...
GEANNULEERD | FIETSWEEK WILLINGEN 2024

GEANNULEERD | FIETSWEEK WILLINGEN 2024

FIETSWEEK WILLINGEN 2024 | BELANGRIJKE INFORMATIE OVER HET EVENEMENT BIJGEWERKT: ...
Voorjaarsbijeenkomst Augustfehn 2024

Voorjaarsbijeenkomst 2024 in Augustfehn!

Op 6 en 7 april 2024 zal het weer zo zijn...

170K Harleysite
21k volgers
18,7k YouTube
1,4k Twitter
263Volgers
6k Tumblr
 Volgers
816Houdt van
 Abonnees
7k TikTok
0Spotify