REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Parijs 2024 ziet z’n prijskaartje voor Spelen stijgen tot 8,8 miljard euro (en de teller loopt), maar wie gaat dat betalen?

Kan Parijs 2024 z’n kosten onder controle houden? Het is een traditionele zorg voor elke gastheer van de Olympische Spelen. Ook Frankrijk ontsnapt daar niet aan: sinds het land zijn kandidatuur in 2017 indiende, nam het budget al met 29 procent toe, tot 8,8 miljard euro. Het is lang niet zeker dat het daarbij blijft en ook de factuur voor de belastingbetaler zou nog fors kunnen oplopen.

15 reacties

  • Wesley Kenis

    4 weken geleden
    Bouw teug 1 grote arena in griekenland (waar de oorsprong ligt) en laat alle landen die willen deelnemen daarvoor betalen. En dat kan dan verschillende edities na elkaar gebruikt worden. En vooral: laat alle gekken die het willen naar ginder gaan ipv al de hooligans naar hier te laten komen..ja hooligans want de schade die ze aanrichten aan de lokale bevolking word toch altijd "vergeten mee te tellen".
  • emi de graeve

    1 maand geleden
    grootheidswaanzin in tijden dat er overal geld tekort is. Het werd aan de franse bevolking niet gevraagd en de meeste Parijzenaars huiveren al voor al het tumult en de stijgende prijzen die dat project met zich meebrengt .
  • MARLEEN WAUBEN

    1 maand geleden
    Als land ben je gewoon gek dat je de Olympische Spelen organiseert. Pure geldverspilling waar de belastingbetaler weer voor opdraait. Zou de begroting van Frankrijk ook in het rood staan na die Spelen?
  • Walter Corneel

    1 maand geleden
    Wie dit zal betalen wel Europa dus wij !!!!
  • joachim despierre

    1 maand geleden
    ja zijn de brutokosten, maar men zou beter uitrekenen wat het netto kost, er is nl een enorme economische return ook. Er zijn bv enorme infrastructuurwerken gedaan om de seine zuiver te krijgen, ook toeristisch zal er 10-20 jaar lang een return zijn. Los van de (al dan niet tijdelijke) extra werkgelegenheid.