Oulun seudun mat­kai­lul­la lupaava al­ku­vuo­si – etenkin Oulussa yö­py­mis­ten määrä kasvoi sel­väs­ti

Oulun seudun matkailulla on ollut hyvä alkuvuosi. Kuva Pikku-Syötteeltä.
Oulun seudun matkailulla on ollut hyvä alkuvuosi. Kuva Pikku-Syötteeltä.
Kuva: Saana Juutinen

Oulun matkailuvuosi on alkanut vahvasti, vaikka tammikuu on usein kaupungin matkailussa hiljainen. Tammikuussa kaupungissa oli 12 prosenttia enemmän yöpymisiä kuin vuoden 2023 tammikuussa.

Lisäksi koko Pohjolan Rengastien alueella Syötteen ja Kemin matkailuyöpymiset mukaan lukien yöpymiset lisääntyivät reilut seitsemän prosenttia. Oulun osalta erityisen merkittävänä pidetään kansainvälisten yöpymisten noin 30 prosentin kasvua edellisvuodesta.

– Vahva aloitus perinteisesti Oulussa matkailun kannalta hiljaisimman tammikuun osalta ennakoi hyvää kasvua kuluvalle vuodelle, Oulun Matkailun toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari toteaa.

Alkuvuodesta Oulussa on ollut matkailijoita Ruotsista, Keski-Euroopasta ja Aasiasta. Myös erilaisten koulutusmatkailun ja asiantuntijaryhmien vierailut ovat kasvaneet.

Oulun matkailun ennustetaan kasvavan tulevalla puolivuotisjaksolla noin kahdeksan prosenttia ja sekä talvilomaviikkojen että pääsiäisen varaustilanne näyttää hyvältä Oulun seudulla. Oulun seutu kattaa seuraavat matkailualueet: Oulu, Syöte, Rokua Geopark, Raahe, Liminka, Hailuoto, Kempele, Tyrnävä, Ii, Lumijoki ja Kemi.