Hakuba Paris, nova japonska restavracija v hotelu Cheval Blanc, je odprla svoja vrata

Mimo My de Sortiraparis · Fotografije My de Sortiraparis · Objavljeno na 11. marec 2024 ob 13:59
Cheval Blanc Paris odpira japonsko restavracijo. Hakuba je zasedla mesto nekdanje restavracije Limbar. V pritličju palače lahko zdaj odkrijete kreacije mojstra sušija Takuye Watanabeja v sodelovanju s kuharskima mojstroma Arnaudom Donckelejem in Maximejem Frédéricom.

Cheval Blanc Paris ima že več restavracij: Plénitude, restavracija s tremi zvezdicami, Tout Paris, brasserie s čudovitim razgledom, Langosteria za ljubitelje italijanske kuhinje in kmalu tudi Hakuba Paris, japonska restavracija.

V pritličju grand hotela, kjer je bil včasih Limbar, nekdanja čajnica, ki je ob večerih služila tudi kot bar, boste lahko odkrili restavracijo, ki se poklanja japonski kuhinji .

Na čelu tega projekta je v sodelovanju s kuharskim mojstrom s tremi zvezdicami Arnaudom Donckelejem in slaščičarskim mojstrom Maximejem Frédéricom japonski mojster sušija Takuya Watanabe.

Takuya (Taku) Watanabe, ustanovitelj in glavni kuhar restavracije Jin Paris, prve sushi omakase v Parizu, ki je prejela Michelinovo zvezdico, je svojo kariero začel pri 19 letih v Sapporu. Po izpopolnjevanju znanja na področju sušija in japonske kuhinje je že eno leto po odprtju restavracije Jin Paris prejel svojo prvo Michelinovo zvezdico, ki jo je obdržal 10 let zapored. Taku je leta 2022 odprl tudi restavracijo Taku Mayfair v Londonu, omakase edomae v središču Mayfaira, ki je pred kratkim prejela Michelinovo zvezdico. Temu je marca lani sledil Kaïto v 6. okrožju.

V okviru pariškega Cheval Blanca želi Hakuba postati svetišče, posvečeno umetnosti japonske kuhinje. Predstavljajte si združitev japonske umetnosti Takuye Watanabeja in talenta chefa Arnauda Donckeleja, mojstra omak. Program vključuje menije Omakase, kjer se lahko potopite v prefinjenost japonske kuhinje. Kuharska mojstra ob podpori svojih ekip raziskujeta okuse z različnimi jedmi, od juh do sušija, nežno pripravljenih rib in prefinjenih sob.

Slaščičarski mojsterMaxime Frédéric izkušnjo obogati s sladkimi kreacijami, ki jih navdihuje japonska kultura, pri čemer francosko slaščičarsko znanje združuje z japonsko tradicijo. Restavracija, poimenovana po japonski besedi za "belega konja", je zasnovana tako, da omogoča privilegirano interakcijo med kuharji in gosti zaradi treh intimnih pultov, vključno z zasebnim prostorom.

Dekor restavracije Hakuba, ki ga navdihuje japonska tradicija, združuje plemenite materiale in obrtniško znanje ter ponuja potopitev v okolje, ki je hkrati sodobno in prežeto z naravnostjo. Namizna posoda, skrbno izbrana pri obrtnikih iz Kjota in Fukuoke, obljublja, da nas bo potopila v pristnost.

Hakuba si prizadeva za praznovanje družabnosti in deljenja, saj ponuja menije Omakase za kosilo in večerjo, cene pa se gibljejo od 180 do 420 EUR. Hakuba je odprto okno v prefinjenost japonske gastronomije, ki gurmane vabi na edinstveno kulinarično potovanje v središču Pariza.

Zakaj ne bi šli in odkrivali?

Céleste, le bar éphémère du Cheval Blanc Paris en plein ciel de Paris -  A7C2146Céleste, le bar éphémère du Cheval Blanc Paris en plein ciel de Paris -  A7C2146Céleste, le bar éphémère du Cheval Blanc Paris en plein ciel de Paris -  A7C2146Céleste, le bar éphémère du Cheval Blanc Paris en plein ciel de Paris -  A7C2146 Céleste, minljivi bar na strehi hotela Cheval Blanc, ki ponuja pogled na pariško panoramo
Céleste je ime tega neverjetnega efemernega bara, ki nas popelje v nebo nad Parizom. Do konca marca je na strehi hotela Cheval Blanc in je idealen kraj, kjer lahko sredi zime uživate v enem najlepših razgledov v Parizu, hkrati pa se grejete s privlačnim menijem, ki ponuja žgane pijače, kreativne koktajle in japonske jedi kuharskega mojstra Takuye Watanabeja. [Preberi več]

Koristne informacije

Mesto

8 Quai du Louvre
75001 Paris 1

Dostop
M°1 - Louvre-Rivoli

Uradno spletno mesto
www.chevalblanc.com

Komentarji
Izpolnite iskanje
Izpolnite iskanje
Izpolnite iskanje
Izpolnite iskanje