RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Brievenschrijvers laten het afweten in Vlaamse Boer zoekt Vrouw

Boer zoekt Vrouw België Beeld © VTM

'Boer zoekt Vrouw' is niet meer het grote (kijkcijfer)succes dat het jarenlang was. Waar de Nederlandse versie kampt met dalende kijkcijfers, scheelt het bij de zuiderburen juist aan het karige aantal brieven dat de boeren ontvangen. Het werd afgelopen week pijnlijk duidelijk dat er maar weinig gegadigden waren voor het nieuwe seizoen.

"Ik schat dat er bij Niels slechts een derde van de ingeschreven meisjes is komen opdagen"

Vorige week ging het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw in België van start. Waar de boeren twee seizoenen geleden nog honderden brieven ontvingen, bleef dat aantal nu steken bij slechts tien brieven voor boer Niels en negen mannen die in de pen klommen voor boerin Sanne.

"Er zijn misschien steeds minder boeren in ons land, maar aan inschrijvingen mankeert het", geeft producer Anja Buytaert te kennen aan Het Laatste Nieuws. "Ik schat dat er bij Niels slechts een derde van de ingeschreven meisjes is komen opdagen. Dat is minder dan normaal, want doorgaans houden we rekening met de helft van de vrijgezellen die opdagen." 

Yvon
Lees ook:
Yvon Jaspers kondigt nieuw seizoen Boer zoekt Vrouw aan

Waar die tegenvallende animo aan ligt? Sommige schrijvers vinden het liefdesavontuur uiteindelijk toch te spannend, of hebben inmiddels al een relatie gevonden. Voor dit seizoen speelde daarnaast nog een belangrijke factor om af te haken mee; alle kandidaten werd gevraagd om voor de zekerheid meteen een week vrij te nemen. Mochten zij door de boer(in) uitgenodigd worden, dan werd de logeerweek namelijk direct achter de speeddates geplakt. En dat kwam sommige kandidaten dus niet uit. 

De magere opkomst ligt deels ook aan de selectieprocedure, geeft Anja te kennen. "We moeten er zelfs veel teleurstellen, omdat we elk seizoen streven naar een evenwicht van uiteenlopende profielen." Toch is zij niet bang dat er in de nabije toekomst te weinig gegadigden zijn om nog een reeks van Boer zoekt Vrouw te kunnen maken. "Sommigen schrijven zichzelf in, anderen een bevriende boer of we vinden hen via boerenorganisaties", vertelt ze over de zoektocht. Ze maakt zich (nog) geen zorgen. "We kunnen nog wel een paar seizoenen door met Boer zoekt Vrouw." 

Plottwist:
Lees ook:
Plottwist: Vlaamse kandidaat BzV is nu samen met neef boer

De Vlaamse versie is alleen te kijken bij de Belgische zender VTM of via VTM Go. In de Nederlandse Boer zoekt Vrouw is er aan brievenschrijvers nog geen gebrek. Afgelopen seizoen ontving boerin Bernice 430 (!) brieven. Ook aan naar liefde hunkerende boeren is in de lage landen geen tekort. Het waren hier echter wel de kijkcijfers die teleurstelden. Waar BzV voorheen met gemak ruim boven de 3 miljoen kijkers scoorde, bleef dat aantal steken op maximaal 2,49 miljoen kijkers.

Toch is er alweer groen licht voor een volgende reeks. Je kunt je inmiddels hier aanmelden voor het nieuwe seizoen. Want hoewel de kijkcijfers voor BzV-begrippen aan de lage kant waren, werd het programma druk nabesproken. RTL Boulevard sprak met een van de succeskoppels: 

Paul al helemaal gewend aan boerenleven met Claudia uit Boer Zoekt Vrouw

02:00