Schmeichel og Kjær skiftes ud af truppen

Kasper Hjulmand har indkaldt en enkelt erstatning til tirsdagens testkamp mod Færøerne.

To af Danmarks mest rutinerede landsholdsspillere har sagt farvel til deres holdkammerater dagen inden kampen mod Færøerne.

Mandag formiddag meddeler DBU, at både Kasper Schmeichel og Simon Kjær er skiftet ud af truppen.

- Simon Kjær har en mindre skade, og Kasper Schmeichel en mindre overbelastning, og begge er derfor ude af truppen til kampen mod Færøerne, skriver DBU på X.

Både Kjær og Schmeichel var med i lørdagens 0-0-kamp mod Schweiz.

Kjær udgik med en skade i anden halvleg, hvor han så ud til at have ondt i baglåret, mens Schmeichel spillede hele kampen. Det var i øvrigt hans landskamp nummer 100, og inden opgøret meldte Hjulmand ud, at det ikke var planen, at han skulle spille kamp nummer 101 mod Færøerne.

- Kasper er vores førstemålmand, og vi er sindssygt glade for Kasper. Han står mod Schweiz, og Frederik Rønnow står på tirsdag på Brøndby Stadion, siger Hjulmand til TV 2 Sport.

Hvordan kan det være?

- Det er to testkampe, som giver en mulighed for mig. Frederik har fortjent det, og jeg synes, det er en god mulighed for at se Frederik i en landskamp. Jeg synes, han har fortjent det.

Tre testkampe tilbage

Landstræner Kasper Hjulmand har indkaldt Andreas Hansen fra FC Nordsjælland som erstatning for Kasper Schmeichel. Han har tidligere spillet fire ungdomslandskampe og trænet med A-landsholdet, hvor Hjulmand talte om at "skulle løse det praktiske" med en målmand, der boede tæt på.

Simon Kjær erstattes ikke. Hans afbud til kampen kommer ikke som den største overraskelse for Hjulmand, der i weekenden omtalte det som "et godt bud", at anføreren ville være tvivlsom til tirsdagens kamp.

Danmark - Færøerne fløjtes i gang tirsdag klokken 20.15 på Brøndby Stadion. Kampen vises direkte på TV 2 og TV 2 Play.

Det er den tredjesidste testkamp inden sommerens EM-slutrunde. I starten af juni skal Danmark møde Sverige og Norge, inden slutrunden begynder midt i juni.