Hoppa till innehållet

Här är Sandviks nya logotyp

Stefan Widing, vd på Sandvik.
Stefan Widing, vd på Sandvik.Foto: Jonas Eng

Sandvik presenterar på torsdagen en ny logotyp.

”Under de senaste åren har Sandvik i många avseenden blivit ett nytt bolag”, säger vd:n om det visuella skiftet.

Innehåll från CupoleAnnons

Symbios 2024: Dessa är Sveriges mest ansvarsfulla tillväxtbolag

Tom Nilsson (Icebug), Mikael Sundström (Ahlsell), Erik Wijkmark (K2A)
Tom Nilsson (Icebug), Mikael Sundström (Ahlsell), Erik Wijkmark (K2A)

Prisutdelningen på Historiska museet i Stockholm den 23 april markerade den fjärde upplagan av Cupoles utmärkelse Symbios. Årets vinnare, som alla prisas för att de lyckas kombinera ansvarstagande med lönsam tillväxt, är Ahlsell, Icebug och K2A. 

Cupoles årliga utmärkelse Symbios hyllar tre svenska företag som visar att lönsamhet och hänsyn till såväl människor som planet går hand i hand. När priset nu delats ut för fjärde gången står Ahlsell, Icebug och K2A som vinnare. 

Läs mer här! 

– Utmärkelsen Symbios återspeglar på många sätt Cupoles erbjudande, filosofi och drivkraft. Vi är övertygade om att morgondagens marknadsledare utgörs av företag som framgångsrikt integrerar ansvarstagande i sin affär – och därför känns det både roligt och viktigt att få uppmärksamma bolag som lyckas med detta redan idag, säger Per Högberg, jurymedlem och Managing Partner på managementkonsultbolaget Cupole.  

Urvalsprocessen vilar på ett gediget analysarbete som initialt omfattat drygt 1 miljon svenska bolag. Efter att bolagen gallrats utifrån tillväxt och lönsamhet, samt utifrån hur väl de visar prov på ansvarstagande utifrån både miljömässiga och sociala hållbarhetsaspekter, återstod i år 13 bolag på shortlist. Därefter utsågs årets vinnare av en välrenommerad jury bestående av Nora Bavey, partner på Unconventional Ventures, Sofia Hagelin, kommunikationschef på fjolårets Symbios-vinnare Tradera, Mattias Holmström, partner på Altor, Camilla Bergman, vd på Impact Loop, Mariette Kristenson, vd på Reitan Convenience och Per Högberg, Managing Partner på Cupole.

– Att kombinera lönsam tillväxt och ansvarstagande är en utmaning som våra Symbios-vinnare har mött med bravur. Därför vill jag gratulera Ahlsell, Icebug och K2A – som alla strävar efter att bidra till en mer ansvarsfull morgondag, säger Per Högberg, Managing Partner på Cupole.

Initiativtagare till utmärkelsen Symbios är Cupole – managementkonsultbolaget som grundades 2010 utifrån insikten att en ny verklighet kräver en ny sorts rådgivare. Med utmärkelsen Symbios uppmärksammar Cupole varje år bolag som har en positiv inverkan på samhället och kan skapa verklig förändring. 

Tack vare att Cupole idag är en del av ARC har man ytterligare kunnat stärka sitt hållbarhetserbjudande. Tillsammans med flera hållbarhetsexperter inom ARC har Cupole utvecklat en metod som kallas ”Business Materiality”, som hjälper bolag att sammanbinda affären med hållbarhetsstrategin. 

Om Cupole

Cupole tillhandahåller managementkonsulttjänster för morgondagens marknadsledare. Bolaget grundades år 2010 och har idag ett femtiotal anställda. Sedan 2020 är man del av koncernen ARC som verkar i skärningspunkterna mellan strategi, varumärke, hållbarhet, marknadsföring, innovation och digital tillväxt. 

Läs mer här! 

 

Mer från Cupole

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Cupole och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera