112-blog: Explosie bij Arie Blok diervoeding in Woerden | Opnieuw file op A2 naar Vinkeveen door ongeval

Provincie Utrecht - In dit bericht houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in de provincie Utrecht. Het is een overzicht van onder meer ongelukken, branden, misdrijven, files en storingen in de regio van vrijdag 12 april.

16:45 uur: Explosie bij Arie Blok Diervoeding aan Hoge Rijndijk in Woerden

Op de Hoge Rijndijk in Woerden is een stofexplosie geweest bij veevoederbedrijf Arie Blok. Een stofexplosie kan gebeuren wanneer fijnstof en lucht onder hoge druk staan. Dan is er maar een klein vonkje nodig om een korte explosie te veroorzaken.
Er waren medewerkers aanwezig en het bedrijf werd volledig ontruimd. Volgens de brandweer is niemand gewond geraakt. De schade aan het gebouw lijkt mee te vallen. Volgens de brandweer is het explosieluik van het dak gevlogen. Dat luik zit er om de schade aan het gebouw te beperken wanneer zo een explosie plaatsvindt.
© Justin Egberts

16:30 uur: Nóg een ongeluk op A2 bij Abcoude veroorzaakt opnieuw file

Nog geen uur nadat de file op de A2 bij Abcoude begon op te lossen, vindt er een nieuw ongeluk plaats. Enkele meters van het vorige ongeval slaat rond 15:45 een auto meerdere keren over de kop. Ook deze auto komt uiteindelijk in de middenberm tot stilstand. De inzittende is gewond. Twee ambulances zijn ter plaatse.
Ditmaal zorgt het ongeluk voor file in beide richtingen. Even voor 17.00 uur bedraagt de vertraging richting Vinkeveen nog zo'n tien minuten. In de andere richting is de vertraging dan korter dan 5 minuten.

15.20 uur: Auto in vangrail veroorzaakt file op A2 richting Vinkeveen

Vanmiddag is een auto die op de A2 richting Abcoude reed door nog onbekende reden van de weg geraakt. De linker rijbaan richting Vinkeveen is afgesloten. Verkeer dat van Abcoude en Ouderkerk a/d Amstel richting Vinkeveen rijdt moet rekening houden met 5 tot 10 minuten vertraging.
Nadat de bestuurder de macht over het stuur verloor, schoot hij door de middenberm in de tegengestelde richting. De auto kwam tegen de vangrail tot stilstand. Ambulancepersoneel heeft zich over de bestuurder ontfermd. Het is niet bekend hoe die eraan toe is. De vangrail moet hersteld worden, maar wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend.
© PetersHotNews

14.01 uur: Bestuurder had geen rijbewijs en bleek onder invloed

De bestuurder die gisteren bij de oprit van de A1 bij Baarn richting Amersfoort op zijn kop terecht kwam, blijkt onder invloed te zijn geweest van alcohol. Ook had de 37-jarige man uit Amersfoort geen rijbewijs, bevestigt de politie vandaag.
Hij ging er na het ongeluk vandoor, maar werd uiteindelijk iets verderop bij een boerderij teruggevonden. Bij de zoektocht werd ook een politiehelikopter ingezet. De man is aangehouden door de politie.

13.30 uur: Dieven stelen katalysatoren in IJsselstein

Dieven hebben de afgelopen twee weken toegeslagen in IJsselstein. Er zijn katalysatoren onder meerdere auto's vandaan gestolen, meldt de politie vandaag. In negen dagen tijd werden acht mensen slachtoffer.

11.00 uur: Fietser (74) zwaargewond achtergelaten na aanrijding

Een 74-jarige fietser raakte op tweede paasdag zwaargewond na een aanrijding vlakbij de Daalsetunnel in Utrecht. Bij het verkeerslicht op het kruispunt werd hij uit het niets aangereden waarna hij alleen achterbleef, schrijft de politie. Die is nu op zoek naar getuigen en camerabeelden.

09.30 uur: Paard gered uit sloot Eemdijk

De brandweer moest vanochtend uitrukken om een paard te redden. Die was in Eemdijk in een sloot belandt. Met een landbouwvoertuig probeerden omstanders het dier zelf uit het water te krijgen, maar dat lukte niet. Onder meer met behulp van touwen lukte het de brandweer het paard weer naar de kant te krijgen.
© Keistadnieuws
Lees hier het 112-nieuws van gisteren:

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.