Kabinet wil door met verbod contante betalingen boven 3000 euro

Het demissionaire kabinet wil door met de invoering van een verbod op contante betalingen boven de 3000 euro. De Tweede Kamer besloot vorig jaar de antiwitwaswet waar dat deel van uitmaakt, pas te behandelen als er een nieuw kabinet zit. Maar daardoor dreigt Nederland honderden miljoenen uit Brussel mis te lopen.

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Contant boven de 5k is al lastig, heb je al meerdere rekeningen nodig om het bij de bank in contanten te krijgen
+3
JappieJo
Geld is geld, gedoe altijd
+6
Twentsch Land
In de handel wordt gewerkt met grote contante bedragen en dat moet zo blijven.

Criminelen zoeken wel meerdere geld-loop-ezels dus deze groep redt zich wel met duistere praktijken eventueel met een bankrekening in het buitenland.
+9
labella
@Twentsch Land Hier zit een andere verborgen agenda achter!
+3
-Jan-
@labella uitfasering cash
Framos
@labella begint het met C en eindigend op laus? 😂 Daar gaan we weer
+6
Spuit11
@labella Zo verborgen is die niet. Meer een logische. Op enig moment een negatieve rente kunnen heffen op je bank tegoeden.
+4
Erik1979..
@Spuit11 ja, dat zegt Arno Wellens ook. Ben benieuwd.
dijkstra uit w
@Erik1979.. geld met een houdbaarheiddatum. uitgeven of verliezen
Erik1979..
@dijkstra uit w Kaag heeft gezegd dat de cbdc niet programmeerbaar wordt. Dus als je haar gelooft dan krijgt de cbdc geen houdbaarheidsdatum.
de jonge
@Erik1979.. whaha en 1 april 2015 was bevrijdingsdag voor de boeren en tjeerd de groot zei het volgende: ‘De nieuwe directeur van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) dr. Tjeerd de Groot pleitte in zijn betoog voor een verruiming van de melkproductie: Maar liefst 20 procent van het Nederlandse melkgeld komt van de wereldmarkt. Er is een toenemende vraag naar zuivel op de wereldmarkt en gelet op het feit dat West Europa een zelfvoorzieningsgraad heeft van 109 procent is het jammer dat de mogelijkheden om de melkproductie versneld te laten groeien niet worden benut aldus De Groot’ (einde citaat). We weten thans tot welke catastrofale gevolgen de oproep van de Groot c.s. heeft geleid, ondanks zijn pleidooi, ook toen, voor een duurzame productie.
de jonge
@de jonge en we weten waar we nu in terecht gekomen zijn toch? zo betrouwbaar is onze overheid
+1
Erik1979.
@de jonge Arno noemt het een vegetarische tijger 😂😂😂 de cbdc is programmeerbaar dat is zeker. Kaag zegt dat zij dat niet gaat doen...... Schouten ging ook niet halveren 😂😂😂 Als Caroline van der Plas pech heeft moet zij het uitvoeren 😢 maar Schouten heeft woord gehouden. Kaag ook maar wie komt daarna en daarna.
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
In de handel wordt gewerkt met grote contante bedragen en dat moet zo blijven

Bij jou is dat wellicht zo, bij het grote gros van de boeren niet.
Zie dan ook geen bezwaar.
Als dit de ergste maatregel van bovenaf zou zijn , dan zou het alles meevallen
+3
de jonge
@arie.j NOS Nieuws

Donderdag 28 maart, 07:47

Aangepast donderdag 28 maart, 08:41
Vijf miljoen Nederlandse e-mailadressen op lijsten cybercriminelen

Bij een vermoedelijke oplichtersbende zijn lijsten gevonden met miljoenen unieke e-mailadressen. De verdachten zouden deze lijsten hebben gebruikt om op grote schaal phishingmails te sturen. Er staan vijf miljoen Nederlandse e-mailadressen op.

Phishing is een vorm van oplichting waarbij je een e-mail krijgt die van een officiële instantie lijkt te zijn, zoals bijvoorbeeld een bank of een overheidsinstelling. In werkelijkheid is het een mail die is nagemaakt door criminelen. Ze willen je overtuigen om online gegevens in te voeren, zodat ze je daarmee vervolgens kunnen oplichten. De mails en nepsites zijn soms nauwelijks van echt te onderscheiden.
de jonge
@de jonge BANKEN OPGELICHT VOOR MILJOENEN EURO'S VIA LEVENSECHTE 'HELPDESKS'
Banken opgelicht voor miljoenen euro's via levensechte 'helpdesks'
11 maart 2024
In een zorgwekkende ontwikkeling hebben Nederlandse banken het afgelopen jaar bijna 36 miljoen euro verloren aan cybercriminaliteit, met bankhelpdeskfraude als grootste boosdoener, resulterend in meer dan 28 miljoen euro aan schade.
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@arie.j NOS Nieuws•Donderdag 28 maart, 07:47•Aangepast donderdag 28 maart, 08:41Vijf miljoen Nederlandse e-mailadressen op lijsten cybercriminelenBij een vermoedelijke oplichtersbende zijn lijsten gevonden met miljoenen unieke e-mailadressen. De verdachten zouden deze lijsten hebben gebruikt om op grote schaal phishingmails te sturen. Er staan vijf miljoen Nederlandse e-mailadressen op.Phishing is een vorm van oplichting waarbij je een e-mail krijgt die van een officiële instantie lijkt te zijn, zoals bijvoorbeeld een bank of een overheidsinstelling. In werkelijkheid is het een mail die is nagemaakt door criminelen. Ze willen je overtuigen om online gegevens in te voeren, zodat ze je daarmee vervolgens kunnen oplichten. De mails en nepsites zijn soms nauwelijks van echt te onderscheiden.

Waarom dit bericht naar mij?
Ben gelukkig nog geen slachtoffer
Overigens gaat het in zulke gevallen meestal om verzoeken met spoed geld over te maken.
Altijd slim om bij zo'n spoedverzoek even een paar dagen te wachten en zo mogelijk een controle telefoontje te plegen
+3
de jonge
@arie.j volgens mij ben jij een voorstander om contant eruit te gooien toch? omdat dat zou helpen tegen zgn de criminaliteit en witwassen... maar het zal je wel niet passen dat juist via internet miljoenen en miljoenen crimineel geld worden heen en weer gesluisd, of moet daar dan ook weer extra controle op komen en ben je straks voor de 100 euro regel van kaag...
+1
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@arie.j volgens mij ben jij een voorstander om contant eruit te gooien toch? omdat dat zou helpen tegen zgn de criminaliteit en witwassen...

Nee hoor, alleen geen bedragen van vele duizenden contant tegelijk, daamee lokt je criminelen die roven en stelen.
En ook gewone burgers die BTW en andere belasting graag voor een ander laten
Maar de gewone burger(en ook Boer) heeft het echt niet nodig om vele duizenden contant in huis te halen.
Nevergiveup
@arie.j oh , dit duimpje was fout drukje
+5
weurding
@arie.j wat is er op tegen om het gewoon te accepteren zo het altijd was?
Kwam deze gisteren nog tegen, veel mensen sparen schijnbaar geld op

nieuwsmotor.nl/nieuws/motornieuws/…
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j wat is er op tegen om het gewoon te accepteren zo het altijd was?

Daarvoor moet je bij de bank en de overheid zijn.
Maar ik denk om crimineel en zwart geld terug te dringen
=
En laten we wel zijn, en gewone burger heeft tegenwoordig zowat geen contant geld meer.
Ga maar met een collecte bus eens wat rond bij de huizen voor een goed doel
+5
weurding
@arie.j discussie al vaker gehad, wij pinnen gewoon contant bij geldmaat, kameraad ooit een keer kras op pas gehad op vakantie, kon toen niks betalen, mag graag zekerheid, geen duizenden a la, maar wel om uit de voeten te kunnen, in Duitsland op vakantie veel "nur bar" bordjes
En dat met die collectebus kennen we, jaren mee gelopen, is ook een passend excuus, geen contant😆 echter kun je dat nu ook pinnen
+5
labella
Quote Reactie van @arie.j:
En laten we wel zijn, en gewone burger heeft tegenwoordig zowat geen contant geld meer.

Dat is bullshit, wij zitten dicht bij Duitsland en daar zijn veel plaatsen waar je niet eens met pin kan betalen. Op de markt hier zijn er meerdere kramen waar je contant moet betalen!
willemvanaaken
Dit is net de enigste reden dat bitcoin zo populair is. Het ding vertegenwoordigd geen enkel onderpand en wordt alleen duurder zo.
Albert Altena
@willemvanaaken Crimineel geld!!!!!!
Dat fatsoenlijke mensen zich daarbij inlaten.
+4
Erik1979..
@Albert Altena wat heb jij gerookt???
Albert Altena
@Erik1979.. Drugsgeld zit veelal in Bitcoin.
+2
Erik1979..
@Albert Altena meeste wordt in dollars en euro en de Chinese yen gehandeld. Is dat dan ook crimineel geld???? Er zijn boeren die verwaarlozen dieren en frauderen met mest..... Ben jij ook een crimineel???? Dacht het niet maar vul dan zelf maar in.
pieta
@Erik1979.. Hij rook geld. 😁
+2
jordi 1455
@Albert Altena Bitcoin is populair omdat het niet eindeloos bijgedrukt kan worden door centrale banken zoals de euro en dollar, waardoor de bitcoin wordt gezien als een hedge tegen inflatie.

Voor het witwassen van grote bedragen gaat vaak via banken, casino's, lege bv's en brievenbusfirma's
+1
van Ittersum
@willemvanaaken bitcoins is vanuit het zwart geld gezien ook armoedegeld, ook hier; wie brengt het weer "wit".
Kijk die burger die 5k zwart onder het matras heeft liggen, daar maakt niemand zich druk over en weekelijks een paar honderd euro bij de supermarkt aftikt. De macht van het zwarte geld in de onderwereld dat is wel een probleem en die dient aangepakt te worden. Dat is een dark-economie in het groot. Ik zie in de meest arme achterstandsbuurten hele bevolkingsgroepen de hele dag niets doen omdat ze via deze dark-economie zichzelf kunnen redden en zo zich ook gedragen. Jij en ik moeten hun lasten moeten wel ophoesten aan wegen, gezondheidszorg enz.

Het probleem is wel: je voelt ook als goedaardige burger 1000 x gecontroleerd en dat voelt zachtgezegd: niet fijn
+2
Erik1979..
@van Ittersum als je de goud prijs ziet dan begrijp je ook de populariteit van bitcoin. Met bitcoin schijn je ook makkelijk te kunnen betalen en kan het wereldwijd gebruiken. De euro en de dollar worden in razend tempo minder waard daardoor vluchten mensen weg en gaan in alternatieve zitten.
+1
Framos
@van Ittersum
Quote:
Ik zie in de meest arme achterstandsbuurten hele bevolkingsgroepen de hele dag niets doen omdat ze via deze dark-economie zichzelf kunnen redden en zo zich ook gedragen
waar houd jij je tegenwoordig op dan? De Bronx van Dokkum?
+2
Cowboy3

(klik om te vergroten)

arie.j
Quote Reactie van @willemvanaaken:
Dit is net de enigste reden dat bitcoin zo populair is. Het ding vertegenwoordigd geen enkel onderpand en wordt alleen duurder zo.

Bitcoin is speculatie, dat is van andere orde dan dat een boer er mee zou gaan gaan betalen
+4
Nevergiveup
@arie.j Bitcoin kost mega energie wereldwijd met die miljoenen computers die 24/7 staan te kraken om een keytje te ontsleutelen. Veel mensen zijn totaal de weg kwijt, maar goed als de Boeren in nederland maar het land uit gejaagd zijn komt het vast wel goed denken ze ....
+3
de jonge
@de jonge maar de boeren moeten eruit, die datacenters verknallen helemaal het milieu en de waterkwaliteit ,maar ik heb hier nog nooit een johan v over gehoord...
+1
Nevergiveup
@de jonge ohja en water , en van allerlei andere chemische processen om al die supper computers te kunnen maken
+1
jordi 1455
@arie.j Met aandelen, grondstoffen, grond, vastgoed en zelfs met valuta als de euro en de dollar wordt gespeculeerd. Daarnaast is bitcoin in El Salvador een wettig betaalmiddel en mogen winkels daar bitcoins niet weigeren.
+1
George
Quote Reactie van @jordi 1455:
Daarnaast is bitcoin in El Salvador een wettig betaalmiddel en mogen winkels daar bitcoins niet weigere

El Salvador? 😂 Een van de meest gevaarlijke landen ter wereld .
+1
jordi 1455
@George El Salvador heeft dankzij bukele de laagste moordcijfers per capita in Latijns-Amerika, met 2,4 moorden per 100.000 inwoners, aldus cijfers uit 2023.
statista.com/statistics/947781/…
George
Quote Reactie van @jordi 1455:
ele de laagste moordcijfers per capita in

Maja jonguh tis helemaal geweldig daar.
+1
arie.j
Quote Reactie van @jordi 1455:
@George El Salvador heeft dankzij bukele de laagste moordcijfers per capita in Latijns-Amerika, met 2,4 moorden per 100.000 inwoners, aldus cijfers uit 2023.

Helft van de bevolking onder armoede grens, flinke corruptie bij de rest
En het gewone betaalmiddel (omdat het niets meer waard was) is vervangen door de USdollar
En nu dus ook de bitcoin als betaalmiddel
Geweldig allemaal
Maar ik heb liever een normaal land met een saaie munt.
Die gewoon zoveel mogelijk zijn waarde blijft houden
jordi 1455
Quote Reactie van @arie.j:
Helft van de bevolking onder armoede grens, flinke corruptie bij de restEn het gewone betaalmiddel (omdat het niets meer waard was) is vervangen door de USdollarEn nu dus ook de bitcoin als betaalmiddelGeweldig allemaalMaar ik heb liever een normaal land met een saaie munt.Die gewoon zoveel mogelijk zijn waarde blijft houden

Er kunnen maximaal 21 miljoen bitcoins zijn terwijl de ECB en de Amerikaanse federal reserve eindeloos geld kunnen bijdrukken met een druk op de knop, waardoor het geld minder waard wordt. Dit zagen we in vele Zuid-Amerikaanse landen, maar ook in weimar duitsland.
Nevergiveup
@jordi 1455 Is ook maar een computer algoritme , 1 (geforceerde) bit rot en het word anders , ze gaan geloof ik nu eerst halving activeren dus het kan gewoon aangepast worden.
jordi 1455
@Nevergiveup In theorie kan er meer bitcoins in omloop komen, maar dan moet de sourcecode worden aangepast. Echter is dit tegen de belangen van de bitcoinminers en zal het niet gebeuren, net als een hogere olieproductie tegen de belangen zijn van opec.
+1
de jonge
Er word meer geld door criminelen via het internet binnengeharkt dan via contanten, de reden die ze opgeven om het contante geld aan banden te leggen is dus dikke dikke onzin... hetzelfde idee dat als 2 buurmannen te snel hebben gereden dat alle auto's begrenst moeten gaan worden op 120 km per uur...
RBD49
Klopt niet.
meerdere pinpasjes per rekening werkt ook.Wel geld tappen bij de Geldmaat dan.
+1
van Ittersum
@RBD49 ook hier komt alles weer samen in data, dus kansloos
RBD49
@van Ittersum Ik reageerde op de eerste reactie:
Contant boven de 5k is al lastig, heb je al meerdere rekeningen nodig om het bij de bank in contanten te krijgen

Je kunt 5000 per pasje per dag opnemen (Geldmaat) als de pinlimiet en banksaldo dat toestaan.
Meerdere en/of rekeningen en je neemt zo 30 mille per dag op.
+1
labella
@RBD49 Dan moet je wel eerst de limiet verhogen
RBD49
@labella die stond bij mij in die periode op 5000 euro per pasje, hoger kon niet.
+2
Erco
Contant boven de 3000 vind ik geen enkel probleem. Alleen niemand hoeft er iets van te weten 🤷🏼‍♂️
+1
Metal ap
@Erco vind contant onder 3000 ook geen probleem
+3
j h p
Wat willen die bureaucraten toch, ze kunnen het bedrijfsleven niet eens bijbenen laat staan criminelen en wat zouden al die maatregelen nu netto opleveren, veel overheidsmiddelen zijn erger dan de kwaal.
arie.j
Veel protest zie ik , niet vanwege contant, maar omdat er met zwart geld gewerkt moet kunnen worden.
En dan niet de buurjongen een enkel honderd euro voor zijn hulp.
Maar met flink wat duizenden tegelijk.
Openlijk protest dus om flink de belasting te ontduiken. Maar wie denkt dat zoiets indruk maakt bij de overheid moet toch nog eens keer goed nadenken.
+3
pieta
@arie.j Het begint met een bovengrens. Daar zit voor mij het probleem. Ik wil gewoon anoniem kunnen blijven betalen. Op het terras, bioscoop, bordeel, sekswinkel etc etc 😁
arie.j
Quote Reactie van @pieta:
@arie.j Het begint met een bovengrens. Daar zit voor mij het probleem. Ik wil gewoon anoniem kunnen blijven betalen. Op het terras, bioscoop, bordeel, sekswinkel etc etc

Met welk doel? Ze komen echt niet controleren welke relatief kleine privé uitgaven jij doet.
Bij de belasting zitten ze al met meer dan genoeg problemen wat betreft capaciteit en kunde .
Zie toeslagen schandaal , box3 problemen enz.
Bovendien staat bij pinnen en contactloos betalen nooit waarvoor het is.
+1
Groen1
@arie.j "Met welk doel" CO2. "Bovendien staat bij pinnen en contactloos betalen nooit waarvoor het is." Inzicht in u uitgave patroon
+2
de jonge
@Groen1 arie is niet helemaal op de hoogte volgens mij. hij meent dat ze niet weten wat je waaraan hebt betaald in een winkel. niets is minder waar namelijk. oa de rabo hebben niet voor niets al een co2 app ed waarin alles bijgehouden kan worden. dus ook die 2 kilo gehakt en die afwasborstel bijvoorbeeld in de supermarkt
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@Groen1 arie is niet helemaal op de hoogte volgens mij. hij meent dat ze niet weten wat je waaraan hebt betaald in een winkel. niets is minder waar namelijk. oa de rabo hebben niet voor niets al een co2 app ed waarin alles bijgehouden kan worden. dus ook die 2 kilo gehakt en die afwasborstel bijvoorbeeld in de supermarkt

Je gelooft ook in roodkapje?🤣
Zoveelste nepnieuws verhaal
+2
de jonge
@arie.j beste man doe toch niet zo koppig en verdiep je er eens in... CO₂-uitstoot zien in de Rabo App
Wil je ook jouw impact op het klimaat in de Rabo App zien? Met Carbon Insights zie je in je Rabo App hoeveel CO₂-uitstoot elke uitgegeven euro veroorzaakt. Volg de stappen op deze pagina.

Carbon Insights voor 1000 klanten beschikbaar
Carbon Insights bevindt zich in de testfase en is in eerste instantie beschikbaar voor 1.000 klanten. Het is onze ambitie dat deze optie na de zomer van 2022 voor alle particulieren klanten beschikbaar is in de Rabo App.

Zo zie je jouw CO₂-uitstoot in de Rabo App
Wil je ook jouw impact op het klimaat verminderen? Meld je aan voor de pilot van Carbon Insights in de Rabo App.

1
Inloggen
Log in in de Rabo App

2
Klik op 'Producten'
3
Klik op 'Hoe duurzaam zijn jouw aankopen?'
4
Klik op 'Aanmelden'
5
Vul je gegevens in
We vragen je om je naam, leeftijd (optioneel) en e-mailadres

6
Klik nogmaals op 'aanmelden' om te bevestigen
Je ontvangt een e-mail zodra Carbon Insights voor jou beschikbaar komt
+1
de jonge
Quote Reactie van @de jonge:
Met Carbon Insights zie je in je Rabo App hoeveel CO₂-uitstoot elke uitgegeven euro veroorzaakt.

en lees dan deze zin even 3x voordat je denkt dat het wel meevalt.... ELKE UITGEGEVEN EURO!!!!!
de jonge
@de jonge en als ze volgens jou niet weten wat je precies waaraan in een winkel hebt uitgegeven hoe kunnen ze volgens jou dan de co2 van elke euro berekenen!!
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
en lees dan deze zin even 3x voordat je denkt dat het wel meevalt.... ELKE UITGEGEVEN EURO!!!!!

En lees vooral eens een keer niet alleen datgene wat jou het beste uitkomt.
Hieronder heb je een link naar de RABO
Ze moeten een schatting maken je Co2 uitstoot omdat ze niet kunnen zien wat je precies koopt
Bovendien moet je er ook nog je zelf voor aanmelden en toestemming geven
Er klopt dus niets van je spookverhaal
Rabo heeft alleen een stroop smeer service voor milieu fanaten
rabobank.nl/particulieren/service/…
+3
de jonge
@arie.j denk toch even na beste man. hoe kunnen ze nou je co2 berekenen als ze niet precies weten wat er is gekocht.. het is nu nog in de experimentele fase en de toekomst word dat steeds verder uitgebreid.
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@arie.j denk toch even na beste man. hoe kunnen ze nou je co2 berekenen als ze niet precies weten wat er is gekocht.. het is nu nog in de experimentele fase en de toekomst word dat steeds verder uitgebreid.

Lees!!, en zit niet te bedenken wat in jouw kraam uitkomt
Ze maken een schatting (alleen voor de liefhebber die het zelf zo graag) omdat ze het niet weten
+4
de jonge
@arie.j die stroop smeer service die jij het noemt wordt eerst uitgerold via een proef om het systeem te perfectioneren..
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@arie.j die stroop smeer service die jij het noemt wordt eerst uitgerold via een proef om het systeem te perfectioneren..

Nooit van privacy wetgeving gehoord?
Zal niet daar in buitenland, maar zodra het wel mogelijk zou zijn krijgen ze met de wetgever van doen.
+3
de jonge
@arie.j wat heeft privacy daar mee van doen,helemaal geen ene jota.. het gaat in de toekomst in mijn ogen zover, dat als er transacties zijn die de politiek""'verdacht"" de pasjes en appjes gewoon boem blokkeren... en dan zal het de staat een rotzorg zijn of je nou arie of jan heet, je voldoet niet aan hun normen en daar gaan consequenties aan hangen,namelijk dat je dan niets meer kunt... maar ga lekker in het naivelingenlegioen mee, een co2 app op zich was al wappiepraat toch?
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@arie.j wat heeft privacy daar mee van doen,helemaal geen ene jota

Ga dan maar even voor bijscholing hoe dat in Nederland werkt
Dat is beter dan die spookverhalen, die ergens in het buitenland worden verzonnen.
theprivacyofficers.nl/blog/…
Zelf als naam en koper bij super op één blad staat bij bezorgen , dan is er nog bescherming
+2
de jonge
@arie.j je wilt het gewoon niet begrijpen,maar dat geeft niet,, jij bent zo"n voorbeeldburger dus jij zult altijd wel bij alle ""priveleges"" kunnen..
+2
pieta
@arie.j Ik vind dat CO2 verhaal ook wat vergezocht. Maar uit voorzorg betaal ik liever cash. Dan weten ze het zeker niet.
Grasbaal
Quote Reactie van @pieta:
Maar uit voorzorg betaal ik liever cash. Dan weten ze het zeker niet.

Sinds enkele maanden heb ik helemaal geen portemonnee meer mee. Vrijwel alle kleine betalingen kan je met de Google Wallet of pinpas betalen, ook bij stalletjes langs de weg. Als escape heb in het telefoonhoesje nog +- 100 euro papiergeld mee en heb daar af en toe een deel van nodig.

Ik ontvang dan ook net als de meeste mensen vrijwel geen contant geld meer....
+1
pieta
Quote Reactie van @Grasbaal:
Sinds enkele maanden heb ik helemaal geen portemonnee meer mee

Die heb ik al 20 jaar geen, jij geluksvogel. #20jaargelukkiggetrouwd. Zij gelukkig, ik getrouwd. 😁
+1
pieta
Quote Reactie van @Grasbaal:
ontvang dan ook net als de meeste mensen vrijwel geen contant geld m

Ik heb ook geen kasboekhouding. 😁
arie.j
Quote Reactie van @Grasbaal:
Sinds enkele maanden heb ik helemaal geen portemonnee meer mee. Vrijwel alle kleine betalingen kan je met de Google Wallet of pinpas betalen, ook bij stalletjes langs de weg. Als escape heb in het telefoonhoesje nog +- 100 euro papiergeld mee en heb daar af en toe een deel van nodig.Ik ontvang dan ook net als de meeste mensen vrijwel geen contant geld meer....

Tegenwoordig tal van pasjes, daarvoor alleen al een portemonnee nodig.
En altijd enkele tientjes contant voor in geval van nood.
Grasbaal
Quote Reactie van @arie.j:
Tegenwoordig tal van pasjes, daarvoor alleen al een portemonnee nodig.

Die kun je ook kwijt in je telefoonhoesje. Net als rijbewijs... probeer de Google wallet maar eens. Is nog makkelijker als een betaalpas: wallet.google/intl/nl_nl/
+3
de jonge
@Grasbaal je bent er nogal trots op blijkbaar.... heb je in frankrijk ook alles met je pasjes en telefoon kunnen betalen of ben je alleen op boerderijen en in hotels geweest.
Grasbaal
Quote Reactie van @de jonge:
heb je in frankrijk ook alles met je pasjes en telefoon kunnen betalen

ja, dat was daar ook geen enkel probleem. Vorige week in Duitsland ook niet trouwens.

Waarom zou ik daar trots op zijn?, ik kies vooral gemak en overzicht
+4
weurding
@Grasbaal vooral overzicht heb ik het beste met 1 blik in mijn portemonnee, kom elke maand wel in Duitsland en of je het geloofd of niet, nur barbezahlung is er veel
+5
George
Quote Reactie van @weurding:
el in Duitsland en of je het geloofd of niet, nur barbezahlung is er veel

Inderdaad in Duitsland hebben ze op veel plaatsen dat je alleen contant kunt betalen. In Duitsland kom je bedrogen uit met alleen een pinpas op zak. Ik heb altijd contant geld bij me. Mijn vrouw pint wel maar ik nooit. Horeca betaal ik altijd contant , ik heb trouwens geen pinpas.
+5
Erik1979..
@George ik ook niet. Ik leer mijn kinderen ook contant te betalen. Hebben ze een exact budget voor als ze ergens heen gaan. Zeker met kleren kopen kan dat fout gaan. Zo leren ze met geld omgaan. Een bankrekening zijn een paar getalletjes. Papier geld is overzichtelijk.
+1
arie.j
Quote Reactie van @George:
Inderdaad in Duitsland hebben ze op veel plaatsen dat je alleen contant kunt betalen. In Duitsland kom je bedrogen uit met alleen een pinpas op zak

Je hebt altijd wat van die gebieden waar ze wat achterlopen, dat zul je wel houden 😉
+2
George
Quote Reactie van @arie.j:
e hebt altijd wat van die gebieden waar ze wat achterlopen, dat zul je wel houden

Beetje conservatiever , ben ik zelf ook wel. Is misschien ook niet stom of slechter. Hier doen de jong ook alles met pasje betalen maar ik verrek het en ik kan die Duitsers daarin wel waarderen.
+7
pieta
@arie.j Er is altijd een digitaal spoor. Ik wil gewoon contant kunnen blijven betalen.
+1
arie.j
Quote Reactie van @pieta:
@arie.j Er is altijd een digitaal spoor. Ik wil gewoon contant kunnen blijven betalen.

Laten we nou even nuchter zijn pieta, een kassabon is er altijd al geweest ook bij contant
Staat alleen geen naam op
En dat mogen ze ook niet in de toekomst.
Bezorgdiensten hebben natuurlijk wel namen.
Maar die zij al op de vingers getikt.
theprivacyofficers.nl/blog/…
Nee, ik ben niet zo bang dat het op dit gebied uit de hand loopt.
-
Vroeger, nog maar enkele tientalle jaren geleden, moest je verplicht op een open bare plaats aangeplakt staan als je ging trouwen
Tegenwoordig mag het zelfs niet meer in de krant
Pravicy wet slaat eerder naar links tegenwoordig door, dan naar rechts
+9
pieta
@arie.j De meeste tijd van de week ben ik nuchter Arie. 😁 Ik vind contant gewoon gemakkelijk en overzichtelijk. Als het op is is het op. Ze mogen van mij zo veel privacywetgeving maken als ze willen maar ik wil gewoon cash.
arie.j
Quote Reactie van @pieta:
@arie.j De meeste tijd van de week ben ik nuchter Arie. Ik vind contant gewoon gemakkelijk en overzichtelijk. Als het op is is het op. Ze mogen van mij zo veel privacywetgeving maken als ze willen maar ik wil gewoon cash.

Nou dan doe jij het cash
+5
Twentsch Land
Waarom alles met de pin .... denk dat jou kinderen destijds de voorbehoedmiddelen ook graag contant aftikte zodat het niet in de boeken genoteerd staat die paps kan controleren 😎

@arie.j
+3
labella
@Twentsch Land Nou inderdaad, vroeger in de discotheek een gulden in de automaat voor een condoom.😃
+2
weurding
@labella zonder smaakje?🫣
+3
Twentsch Land
Denk dat jij het voor 75 cent wel had door kwantum korting 😉

@labella
pieta
@arie.j We zijn het eens. 😁 Vrouw gebruikt de pinpas wel eens. Ik weinig.
arie.j
Quote Reactie van @pieta:
@arie.j We zijn het eens. Vrouw gebruikt de pinpas wel eens. Ik weinig.

Allemaal zelf weten
Maar ik vind het een gemak. en wil niet terug.
Altijd voldoende en gepast geld bij je
Mijn vrouw?, die doet ook alles met het kaartje
Pinnen is nogal ouderwets en wat omslachtig bij aankopen in de winkel en privé
Even kijken of het bedrag klopt, en vervolgen je kaartje erover gaat eenvoudiger en sneller.
+2
Erik1979..
@arie.j dat hele met zwart werken contant betalen verhaal is bullshit. Als je niet contant mag betalen dan ga je toch betalen met muntjes van de voetbalclub of zo. Dan komt er op èèn of andere manier wel een alternatieve geldstroom opgang zodat je het kunt ontwijken. Mensen zijn creatief. Dus dat voorkom je er niet mee. Wij hebben hier toch wel vaker contacten betalingen van meer als 10.000 euro omdat het vertrouwt is. Je koopt ergens een vracht hooi. Rijd even naar de pin automaat haalt het geld eruit. Voor je het erf van de andere verlaten hebt is het betaald. Geen gezijk achteraf. Ik vind het geweldig.
weurding
@Erik1979.. dat kun je toch ook makkelijk ter plekke overmaken met je scanner, tenminste wel in nl
Grasbaal
Quote Reactie van @Erik1979..:
Rijd even naar de pin automaat haalt het geld eruit. Voor je het erf van de andere verlaten hebt is het betaald. Geen gezijk achteraf. Ik vind het geweldig.

Wat omslachtig allemaal, waarom niet gewoon overmaken?
+2
Realisme
@Grasbaal ieder zijn ding toch. Ik vind het erg dat je met contant geld tegenwoordig meteen gezien word als crimineel. Bovendien vind ik het tracken van betaalverkeer gewoon not done en dat word wel gedaan massaal zogenaamd tegen terrorisme. Over dat Carbon credit systeem is weinig onduidelijk, ze willen dat het er komt Albert Heijn begint nu met uitstoot labelen en dat word via je bonuskaart tegen die tijd gewoon opgeteld. Privacy zoals hierboven genoemd word is een lachertje, in het nieuws net nieuwe stoplichten telefoons uitlezen zogenaamd om de verkeersstromen te monitoren alleen blijkt nu dat mensen dan ook gevolgd kunnen worden.
+2
Realisme
@Realisme de controle neemt op gedrag neemt gewoon toe en als je dat prima vind, dan zal mij dat een zorg zijn maar laat mensen die daar wel problemen mee hebben lekker in hun waarde zou ik zo zeggen. Je hoeft niet altijd wat te verbergen te hebben als je om je privacy geeft
+1
de Tank
Quote Reactie van @Erik1979..:
omdat het vertrouwt is.

Als het vertrouwd is, is elke manier van betalen toch geen probleem?
+4
Erik1979..
@de Tank nee, elke manier van betalen. Dus ook contant. Ik vind het prettig. Bij ophalen rekening klaar. Beide handtekening erop dat het betaald is. Is normaal hier. Gaat ontzettend veel contant in Duitsland. En daar ben ik heel blij mee. Hans van Bergen heeft voor mij een keertje de trein betaald omdat ik geen Pinpas bij had🙈🙈🙈 kon ik weten dat je met 200 euro contant nog geen meter kan reizen in Nederland. Slaat echt helemaal door. Contant is gewoon een wettig betaalmiddel.
Metal ap
@Erik1979.. is zeker een wettig betaal middel maar winkel mogen het wel weigeren[ben zelf ook van het contante]
Erik1979.
@Metal ap ik ga dan niet naar zo'n winkel. Hier in de buurt is een tankstation. Die neemt bij kleine betalingen alleen contant aan.
Metal ap
@Erik1979. ik ga zelf ook niet naar zo winkel
+2
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979..:
@arie.j dat hele met zwart werken contant betalen verhaal is bullshit. Als je niet contant mag betalen dan ga je toch betalen met muntjes van de voetbalclub of zo. Dan komt er op èèn of andere manier wel een alternatieve geldstroom opgang zodat je het kunt ontwijken. Mensen zijn creatief. Dus dat voorkom je er niet mee. Wij hebben hier toch wel vaker contacten betalingen van meer als 10.000 euro omdat het vertrouwt is. Je koopt ergens een vracht hooi. Rijd even naar de pin automaat haalt het geld eruit. Voor je het erf van de andere verlaten hebt is het betaald. Geen gezijk achteraf. Ik vind het geweldig.

Nou ik weet wat jij allemaal zwart laat werken.
Maar met 3000 euro per keer, laten we zegen per 14 dagen moet je volgens mij toch heel veel kunnen laten doen
Waar al die ophef voor nodig is?
Niet voor een gewone melkveehouder in ieder geval
labella
@arie.j sorry ik drukte per ongeluk op het duimpje..
+3
Erik1979..
@arie.j bij ons kan niets zwart. Maar voor burgers wel. Ik betaal hier zo maar 10.000 contant wit. Moet toch gewoon kunnen. Rekening erbij klaar. Waar is het probleem?
Metal ap
@Erik1979.. no problem
Metal ap
@arie.j maar de boekhouder kan het wel zien
+3
de jonge
@arie.j als ik jou redenatie een beetje volg ga jij er dus vanuit dat iedereen die contant betaald eigenlijk een crimineel is of belasting wil ontduiken en weet al niet meer wat voor gekkigheden je er aan hangt, dus het komt er in jou ogen dan op neer dat de economie en de burgers tot de jaren 90 eigenlijk 1 grote rotzooi was en er een al ontduikingen etc plaats vonden?
+2
Half nederland draait op zwart geld,zolang het maar in nederland uitgegeven wordt heb ik er geen problemen mee,bij uitgaven in nederland vangt men 9 of 21 % belasting daarvan. het zou eigenlijk niet nodig te hoeven zijn als die belasting druk hier niet zo hoog was,het sociale voorzieningen stelsel dreigt inelkaar te klappen door dat er te veel mensen die hier binnen komen ervan profiteren en niets bijdragen
+1
arie.j
Quote Reactie van Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl:
Half nederland draait op zwart geld

Weer een kreet in het luchtruim.
Meestal bedoelt om eigen gedrag goed te praten
Zebra
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl Zwart geld is de smeerolie van de economie zeggen ze hier net over de grens in België. Die Belgen zijn zo dom nog niet.
trevor-z
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl in sommige wijken in steden zie je toch veel mensen inderdaad de rij van de contante kassa nemen.
Framos
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl
Quote:
het sociale voorzieningen stelsel dreigt inelkaar te klappen door dat er te veel mensen die hier binnen komen ervan profiteren en niets bijdragen

En op wat voor manier draagt zwart verdient geld bij aan het sociale voorzieningen stelsel dan?
pieta
@Framos Dat geld gaat vaak direct weer de economie in. Werkt als smeerolie.
Framos
@pieta iets met loonlasten....
pieta
@Framos Jij denkt dat als degene die wat "zwart" doet de economie enorme schade aandoet. Dat klopt alleen als je het starre uitgangspunt neemt dat ie het in het "wit" ook zou doen. Wellicht verdubbelt dan de prijs en vind de klant het werk te duur.
Vaak worden er van dat geld direct leuke dingen gedaan waardoor er BTW wordt afgedragen, door een ander weer winst wordt gemaakt en er mensen voor een salaris aan het werk zijn. Had nou de zwartwerker zijn centen wit ontvangen op de bank had ie van dat geld misschien wel een extra aflossing op zijn hypotheek gedaan.
Het wordt niet zomaar de smeerolie van de economie genoemd. Waarom denk je dat ze niet hele dagen zwartwerkers aan het vangen zijn?
Framos
@pieta zat de wereld maar zo simpel in elkaar hè. Elk land een Bananenrepubliek. Ieder voor zich. Welterusten.
Erik1979..
@Framos je zou eigenlijk alles zwart moeten doen dan kunnen ze dat geld niet gebruiken om mensen te vermoorden met gecreëerde oorlogen. Dan kunnen ze het geld niet gebruiken om dat hele ambtenaren apparaat aan het werk te houden en wordt de bureaucratie minder. Als ze de belasting juist zouden verlagen en alle loze baantjes zouden omzetten in zorg leraren en echt productie werk was iedereen beter af. Hier in Duitsland gaat er iets van 60 miljard al naar buitenlandse projecten en hier zoeken de bejaarden naar lege flessen. En jou vriendin baerbock die geeft ook een onvermogen van ons uit om haar lelijke gezicht te maskeren. Wij kunnen niets zwart doen als melkveehouder maar momenteel zou alles zwart moeten om de geldstromen naar de overheid stop te zetten zodat ze Duitsland niet nog verder de afgrond in kunnen werken.
pieta
@Framos Ik wil enkel zeggen dat sommige dingen wel eens anders uit kunnen vallen dan je denkt. En ik ben weer wakker, lekker geslapen.
+3
Nevergiveup
Alleen in Vernederland moet het weer zo. Word toch tijd om de oude dag in een anderland te genieten , je hoeft niet ver weg want in Duitsland en Belgie is contant betalen met bv. Briefje van 200,- helemaal toppie en dan krijg je er heel wat meer voor dan hier 200,- met de pin 😃
+1
Nevergiveup
Bij overheid weten we als het knopje er is het ook snel van 3000 naar 300 kan.

Maar goed als ik 5000 voor een tweede hands prive hebbe ding betaal who cares , Op de bedrijfs rekening heb ik natuurlijk een BTW terug vorder factuurtje nodig ....
+1
hookwood
Ik kocht twee jaar terug een gebruikte Passat bij een autohandel in Lelystad. Direct meenemen en nieuwe APK erop voor 1500 euro. Ik kon die niet eens contant betalen want de banken doen daar al moeilijk over en dus had ie van alle banken wel zo'n betaalding liggen zodat de klanten het ter plekke konden overmaken. Contant had voor mij sowieso geen meerwaarde aangezien die op de zaak gezet moest worden en er dus ook een factuur bij moest.
+4
Erco
@hookwood contant kan ook met factuur
+1
marcsterreborn
@Erco is dat echt zo?
+3
weurding
@marcsterreborn ja hoor, heb nog wel wat te koop, krijg je btw bon, btw nummer, naam adres en kvk , hele mikmak op factuur, wel snel beslissen graag
+1
hookwood
@Erco Natuurlijk kun je bij contante betaling ook een factuur krijgen maar wat voegt contant betalen toe in deze situatie? Alleen meer werk. Alle betalingen van het bedrijf gaan digitaal, scheelt een hoop rompslomp. Factuur gaat per mail of direct scannen zodat ie wordt ingelezen in de boekhouding. Net zo makkelijk.
+2
verse koe
@hookwood nou misschien dat je zeker weet dat je de knaken hebt💡
+1
Erik1979..
Jan Cees heeft een opmerking over contant betalen in nieuws van de dag. Ik ben het in deze met hem eens. (Ps @JanCees mooi dat je je zo inzet en bij het alternatieve nieuws jou verhaal doet. Ben ik je dankbaar voor)
+1
Erik1979..
@Erik1979.. @Grasbaal volgens mij heb je de uitzendingen van blckbx geblokkeerd. Als je de gehele uitzending linkt dan pakt die de link niet.
+2
Grasbaal
Quote Reactie van @Erik1979..:
volgens mij heb je de uitzendingen van blckbx geblokkeerd

Wel makkelijk om mij direct iets verwijten. Nee, ik heb niets geblokkeerd.

Erik1979..
@Grasbaal is geen verwijt. Ik denk dat omdat ik andere heel erg makkelijk kan plaatsen. Dit is niet de gehele aflevering en daar is de opmerking van @JanCees over die 3.000 euro er niet bij. Wil je dat zien dan moet de gehele uitzending.
+1
Grasbaal
@Erik1979.. live adressen werken niet. Je moet het orginele adres plaatsen
Erik1979..
@Grasbaal ok, ik zal het proberen. Dankjewel
Erik1979..
@Erik1979.. veel beter 🙈🙈🙈 iedereen die het wil zien ga even naar YouTube en kijk het nieuws van de dag 😎
+2
de jonge
@Erik1979.. wat zal arie gaan zeggen als hij jan cees zijn visie hoort over het contante geld... ook roodkjapje en een nepnieuwsverhaal? haha. Jan cees heeft ook wel door hoe de wind waait in de politiek.
+3
Erik1979..
@de jonge die weet precies wat er aan de hand is. Hij zit overal bij. Ook als het over onderwerpen gaat waar we hier niet over mogen praten. Als het gelogen is dan gaat hij niet naar zo'n programma. Hij zet zijn naam niet op het spel. Heel veel respect voor hem. Hij hoeft het namelijk niet te doen en doet het wel 👍

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's brussel , tweede kamer , 3000 , nederland , pas en nieuw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
142
DEELNEMERS
35
WEERGAVES
0