Testimonials

Aandacht voor het Nederlandse en Europese arbeidsrecht

Noa Gamliël

In dit programma was zowel aandacht voor het Nederlandse arbeidsrecht als het Europese arbeidsrecht. In Utrecht kun je kiezen uit verschillende keuzevakken, Capita Selecta, op het terrein van arbeidsrecht en het ondernemingsrecht. Op deze manier kan je je specialiseren in onderwerpen die je aanspreken. Zo is er ieder jaar een Caput in het teken van arbeidsrechtelijke rechtsvergelijking. Voor dit keuzevak mocht ik mee naar een studentseminar in Napels. Dit was erg leuk en leerzaam, en ik heb er veel internationale studenten met een passie voor arbeidsrecht ontmoet. Verder was er bij alle vakken veel aandacht voor vaardigheden. Zo heb ik verschillende stukken geschreven, zoals annotaties en essays en heb ik deelgenomen aan een oefenrechtbank!

Noa Gamliël (LLM)


Het maatschappelijke aspect van het arbeidsrecht komt hier ook aan bod

Rik de Jager

Het kiezen van een master kan soms een lastige opgave zijn. Het aanbod is groot, zowel als het gaat om waar als wat. De master Arbeidsrecht aan de Universiteit Utrecht bleek voor mij de juiste keuze te zijn. Het programma raakt de aspecten van het arbeidsrecht in de volle breedte. De vakken, van het ontslagrecht tot het socialezekerheidsrecht, bieden een waardevolle basis voor elke (arbeidsrecht)jurist.

De colleges worden ook op een interactieve manier gegeven. Het is niet alleen maar kennis ‘tot je nemen’, maar je wordt daadwerkelijk ook aangemoedigd om zelf onderzoek te doen naar arbeidsrechtelijke kwesties en hierover te presenteren, pitchen en pleiten. Door deze aanpak ontwikkel je niet alleen academische vaardigheden maar ook praktische skills.
Bijzonder aan de master Arbeidsrecht is daarnaast dat het curriculum een unieke verdiepende slag maakt. Zo krijg je door het vak Arbeid en onderneming veel nuttige kennis van het snijvlak tussen het arbeidsrecht en het ondernemingsrecht, zoals het ontslag van bestuurders. Deze specialisatie heb ik als een waardevolle basis gezien voor de praktijk.

Uniek aan de master is ook dat het maatschappelijke aspect van het arbeidsrecht aan bod komt. Door bijvoorbeeld het uitvoeren van empirisch onderzoek of het volgen van een simulatiespel over de onderhandelingen in het kader van een vaststellingsovereenkomst doe je niet alleen kennis op, maar pas je dat gelijk ook toe in de wetenschap én de praktijk.

Al met al biedt de master op een kleinschalige en veelzijdige manier de ideale voorbereiding op een arbeidsrechtelijke toekomst, of deze nou in de praktijk, de academische wereld of daarbuiten ligt!

Rik de Jager (LLM)


Alumni van specifiek op het arbeidsrecht gericht masterprogramma onmisbaar

Als grootste werkgeversvereniging van Nederland weten wij dat er een onmiskenbare behoefte is aan alumni van het masterprogramma Arbeidsrecht van de Universiteit Utrecht. AWVN adviseert 750 werkgevers in Nederland over de ontwikkeling van hun organisatie, medewerkers en arbeidsvoorwaarden. Daarmee raken wij meer dan vijf miljoen medewerkers in Nederland. In onze filosofie zijn constructieve arbeidsverhoudingen hierbij cruciaal en daarom alumni van een specifiek op het arbeidsrecht gericht masterprogramma onmisbaar. Alumni van het nieuwe Arbeidsrechtprogramma zullen veelal interessante (collectieve) arbeidsrechtelijke vraagstukken kunnen oplossen en van een grote toegevoegde waarde zijn, niet alleen voor AWVN; maar voor alle werkgevers van Nederland. AWVN juicht dan ook deelname aan het masterprogramma Arbeidsrecht aan de Universiteit Utrecht toe.

— Monica Wirtz, Senior adviseur juridische zaken, AWVN (Nederlandse werkgeversvereniging)


Met arbeidsrecht middenin de samenleving

Pieter Mantel

Arbeidsrecht raakt aan de kern van het bestaan. Dat geldt voor werknemers, maar evengoed voor het voortbestaan van ondernemingen, instellingen en andersoortige organisaties. Zonder arbeid kunnen werkgevers hun doelen niet realiseren; zonder arbeid geen inkomen. De belangen gaan echter niet altijd gelijk op. Vaak word je in het arbeidsrecht geconfronteerd met spannende geschillen: collectief, zoals een reorganisatie of staking; of juist individueel, zoals een fraudezaak of een klokkenluiders-kwestie. Met (bijna) 25 jaar ervaring als arbeidsrecht advocaat, weet ik dat je deze uitdagingen zonder gespecialiseerde kennis niet het hoofd kan bieden. Een goede opleiding is essentieel om later je weg in het arbeidsrecht te vinden, bijvoorbeeld als arbeidsrecht advocaat. Vanuit ons kantoor zijn we regelmatig betrokken bij het onderwijs aan de Universiteit Utrecht. We geven dus een gefundeerd oordeel als we zeggen dat de Master Arbeidsrecht van de UU een uitstekende voorbereiding is op jouw arbeidsrechtelijke loopbaan.

Pieter Mantel, Advocaat/partner Van Benthem & Keulen, team Arbeid & Pensioen