Glasni zvoki obiskovalce že na stopnišču proti galeriji opomnijo, da gredo proti glasbenemu prizorišču. Ko vstopijo v zatemnjeno galerijo, se ta odpre v modni barvi, saj je Klara Sax na stene namestila nadgrajeno reprodukcijo originalnega plakata iz leta 2010. Ta je v iste prostore na Snežniški 2 vabil na dogodek Punk me to the end of love s filmom o začetkih newyorške punk scene The Blank Generation. Klubsko vzdušje pričarajo tudi prazne steklenice, disko krogla, originalni točilni pult in recepti za koktajle avtorice Klare Sax.

"Navdih za razstavo je bilo preteklo dogajanje v teh prostorih. Uporabili smo tudi nekaj vizualnega materiala, npr. poster za pretekle dogodke na tem prizorišču, in točilni pult iz tistih časov. Gre torej za nekakšno 'zakasnelo podobo duhov', za nekakšen spomin ali prikazen, ki ni več tukaj, a neka prisotnost se še vedno čuti," sta na odprtju za STA povedala umetnika, ki se podpisujeta kot Klara Sax. Gre za skupni projekt slovenske umetnice Nine Slejko Blom in Šveda Connyja Bloma. V klubu sicer nista bila nikoli, o njem vesta le iz pripovedovanja.

Začetki Hiše kulture v Pivki segajo v leto 1998, ko je skupina mladih začutila, da regija potrebuje sodobno urbano kulturo. Naselili so prazne prostore v središču Pivke in poskrbeli za bogato kulturno dogajanje. V kletnih prostorih, kjer je delovala Ćuza, d. o. o., in pozneje v dvorani XXL so potekali koncerti, glasbeni festivali in plesni večeri. Organizirali so tudi razstave, gledališke predstave, umetniške tečaje in predavanja. Hiša je lani praznovala 25. obletnico nastanka in 10. obletnico delovanja pod vodstvom sedanje ekipe, ki se je usmerila izključno v sodobno vizualno umetnost.

Kot je ob razstavi zapisala vodja galerije Mojca Grmek, pa Klara Sax meni, da "obdobje uglajenosti" traja že predolgo in da je nastopil "čas za motnjo". "Prebudila je duhove iz preteklosti in galerijo spremenila v namišljeni klub. Pri tem obiskovalce vnaprej opozarja, da ne gre za kopijo, ampak za original. Tistim, ki bodo kljub temu razočarani, pa obljublja tolažilno nagrado: brezplačen izvod iz ponatisa svoje že zdavnaj pošle knjige iz leta 2016 – Soft Coctails/Hard Cocktails."

Umetnika tandema Klara Sax sta razložila, da gre za vizualno spremenjeno izdajo receptov za koktajle. Ob branju Hard Coctails se ti izrišejo v skulpturo, Soft Coctails pa so spreminjajoča se pesem. Eden od mehkih koktajlov, Pink Lady, pravi: "Nalepite nalepko na povprečno jabolko / določite mu smešno visoko ceno." Klara Sax pravi, da je knjigo ustvarila na pobudo Galerije Gallery za sodelovanje na mednarodnem umetniškem dogodku Art Market Budapest 2016.

Zakonca Blom delujeta kot Klara Sax od leta 2015. Kot je zapisala kustosinja razstave Grmek, se Klara Sax "ukvarja z instalacijami, v katerih raziskuje odnose med zvočnimi in prostorskimi intervencijami, pri tem pa kot svoje osnovno orodje uporablja humor in element presenečenja". Prvo razstavo je imela v Estoniji, v Sloveniji pa leta 2016 v Galeriji Alkatraz v Ljubljani. V Pivki je razstavljala že leta 2019, ko je ob stoletnici Bauhausa postavila "3. konstruktivistično razstavo", ki se je navezovala na delo umetnika Avgusta Černigoja, ki je krajši čas deloval na Postojnskem, in pesnika Srečka Kosovela.

Slejko Blom (1982) in Blom (1974) delujeta tudi samostojno, skupaj pa vodita center za sodobno umetnost CAC Bukovje Landskrona in galerijo KLET Contemporary v Landskroni na Švedskem, kjer tudi živita in delata. Sodelovala sta na več skupinskih razstavah v Sloveniji in tujini.