Jasno
12°
Bratislava
Krampol opäť s dramatickou reakciou na vakcínu! Je pripútaný na lôžko, ale neľutuje!
Zdielať na

Krampol opäť s dramatickou reakciou na vakcínu! Je pripútaný na lôžko, ale neľutuje!

Archívna reportáž

Český herec a zabávač Jiří Krampol (84) sa drží odporúčaní lekárov a leží v posteli. Po tom, čo ho prepustili začiatkom roka z nemocnice, kde trávil vo vážnom stave s pľúcami vyše dva týždne, mal až doteraz uspokojivý zdravotný stav, ale aby mohol do spoločnosti medzi ľudí, odporučili mu očkovanie. Najskôr absolvoval injekciu proti chrípke, ale potom, čo dostal štvrtú dávku injekcie proti covidu, sa mu pohoršilo. Zle reagoval aj pri prvých troch dávkach, ako tvrdil.

Jiří Krampol bez ľudí nevydrží dlho, ako sám priznáva. Populárny zabávač je síce rád, že sa dostal z najhoršieho, ale už sa teší do spoločnosti a na svoje vystúpenia, čo ho motivuje k životu. Keď len trochu môže, rád vyráža na rôzne večierky, kde sa môže stretnúť s kamarátmi. "Nechcem sedieť sám doma a dojímať sa. To nemám rád," priznáva večne optimisticky naladený herec, ktorého hlas je spätý aj s Belmondom. Posledné dva roky sa ale trápi so zdravotnými problémami, pre ktoré sa dokonca ocitol párkrát aj v nemocnici. Jeho imunitný systém je zrejme oslabený a rýchlo chytí hocijakú sezónnu chorobu. Navyše celoživotne trpí na dedičný problém s prieduškami, v čom sa mu pohoršilo. 

​Aj preto je pre neho dôležité očkovanie proti chrípke a posledné dva roky aj proti covidu. Práve na tie ale reaguje veľmi citlivo. Predvlani v novembri tvrdil, že sa mu po tejto injekcii urobilo nevoľno."Nedávno mi dali tretiu dávku očkovania a v ten istý deň som polovicu predstavenia nemohol lapiť dych. Potom sa to urovnalo, ale nebolo to ono. Po druhom očkovaní som umieral, teraz to bolo lepšie, ale nebol som fit. A včera sa to zhoršilo," zveril sa vtedy pre eXtra.cz inak navonok vitálny herec. "Hneď ráno ma pustili. Zaplať pánboh, nie je to nič vážne, som v poriadku. Buď som zdravý, alebo zle vyšetrený," komentoval to vtipne Krampol, ktorému vzali krv, urobili testy a napojili ho pre istotu aj na prístroje. 

Napriek zdravotným problémom sa Jirka podujal na nakrútenie autobiografického dokumentu s názvom Život je sranda: 

Teraz po štvrtej dávke, na ktorú sa podujal na radu lekárov, je mu opäť všelijako. "Teraz tri dni ležím. Bol som totiž na injekcii, po ktorej som dostal strašnú horúčku a bolo mi blbo," zveril sa herec pre TN.cz. Pár dní si bude musieť podľa jeho slov ešte poležať, kým sa to nezlepší. "Do konca februára nemám nič robiť. Už síce nezostávam doma, ale bez očkovania som nechodil medzi väčšie skupiny ľudí. Vynechával som rôzne akcie, ako sú stretnutia a večierky. Teraz som na tom ale dobre," tvrdí Jiří Krampol s tým, že preto napriek komplikáciám svoje rozhodnutie neľutuje. 

Jiří Krampol má rád zábavu a spoločnosť ľudí, preto neváhal a po odporúčaní lekárov sa nechal štvrtýkrát zaočkovať proti kovidu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie