Toetsenbord verkleind? Met deze 3 tips kom je ervan af

Toetsenbord verkleind? Met deze 3 tips kom je ervan af

Laura Jenny

door Laura Jenny

Heb je lekker grote letters op je telefoon om alles goed te kunnen lezen, maar blijft je toetsenbord maar klein? Of vult je toetsenbord niet eens het hele telefoonscherm? Androidworld biedt eerste hulp bij dit soort ongemakken. Dit zijn drie tips die je kunt gebruiken om het toetsenbord weer normaal te krijgen.

1. De pijltjestoets

Er zijn veel toetsen met pijlen, maar er is maar één die heel snel zorgt dat je toetsenbord weer ‘volledig scherm’ is (uiteraard alleen de onderkant van je scherm): de toets met de vier pijlen. Ze wijzen allemaal naar de buitenkant, waarmee bedoeld wordt: weer uitrekken. Dat is wat je wil, want waarschijnlijk heb je per ongeluk linksboven op je toetsenbord op de vier vierkantjes gedrukt en toen de één hand-modus aangezet. Met één druk op de knop kom je weer in de oude situatie terecht.

Toetsenbord verkleind? Met deze 3 tips kom je ervan af

2. De toetsenbordinstellingen

Je kunt ook de instellingen van je telefoon zo hebben gezet dat je altijd een klein toetsenbord hebt en dat de bovengenoemde pijltjesknop er dus niet is. Geen nood, er is hulp. Je moet daar wel wat meer voor doen. Volg deze stappen (als je Gboard gebruikt):

  1. Ga naar Instellingen
  2. Typ in het zoekvak Toetsenbord
  3. Kies Toetsenbordlijst en standaard (op een Samsung)
  4. Tik Instellingen Gboard
  5. Tik Voorkeuren
  6. Kijk bij Indeling: waarschijnlijk staat Bediening met 1 hand ingeschakeld, zorg dat je die uitzet.

Je kunt ook snel bij de Gboard-instellingen komen door op je toetsenbord (bijvoorbeeld in WhatsApp meteen op het tandwiel te tikken en dan naar voorkeuren te gaan en Indeling.

toetsenbord klein

3. Weergavegrootte wijzigen

Heel soms ligt het ook aan de weergavegrootte van je telefoon zelf dat je toetsenbord niet helemaal goed meeschaalt (of juist te fanatiek). Ga daarvoor naar de Instellingen op je telefoon, typ in de zoekbalk lettergrootte/tekstgrootte of weergavegrootte/opmaak (dit zijn twee verschillende opties) en verplaats de schuifregelaar dan om de grootte te wijzigen bij deze beide opties. Hopelijk helpt dat.

toetsenbord klein

Onze ervaring leert dat veel mensen per ongeluk de éénhandsbediening aan hebben gezet, en het hierdoor toch wat moeilijk voor zichzelf maken, omdat de letters op het toetsenbord zo wel heel priegelig worden. Hopelijk helpt deze uitleg en kun je er weer lustig op los typen. Veel plezier!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk