Gå direkt till innehåll
Mats Palmquist, ny VD på Convini
Mats Palmquist, ny VD på Convini

Pressmeddelande -

Mats Palmquist, ny VD på Convini

Mat- och dryckesleverantören Convini rekryterar Mats Palmquist som ny VD och storsatsar samtidigt på nya marknader. Bolaget har haft en snabb tillväxt de senaste fem åren och dubblerat både omsättning och antalet anställda. Siktet är inställt på fortsätt expansion framöver, såväl i Sverige som internationellt.

Mats Palmquist tog nyligen över som ny VD på Convini. Han kommer närmast från Oriflame som globalt ansvarig för Operations med lång erfarenhet av internationell etablering. Hans bakgrund gjorde valet självklart, förklarar Convinis grundare Anders Enqvist.

- Mats Palmquists gedigna erfarenhet av internationellt arbete kommer att ha stor betydelse när vi nu tar Convini till nästa nivå. Hans erfarenhet av försäljning och tillväxtföretagande blir dessutom en stor tillgång för oss. Att han därtill värnar om hälsa och välmående går helt i linje med både vårt företagande och vår affärsidé, säger Anders Enqvist, grundare och delägare av Convini.

2017 gick investeringsbolaget AB Max Sievert in som delägare i Convini, vilket möjliggör en fortsatt snabb utveckling och expansion. De senaste fem åren har Convini växt snabbare än någonsin och dubblerat både omsättning och antal anställda. I dagsläget sysselsätter företaget 160 anställda och under 2018 räknar företaget med att omsätta 400 miljoner kronor. Expansionstakten förväntas öka ytterligare, genom såväl organisk tillväxt som nyförvärv.

- Convini är del av en spännande bransch under stor omvälvning. Efter att ha följt verksamheten från ett kundperspektiv under många år i egenskap av företagskund på Oriflame, är jag övertygad om att vårt erbjudande är framtidens sätt att skapa välmående arbetsplatser - något som alla moderna företag strävar efter och alltmer ser som en konkurrensfördel i kampen om att både lyckas attrahera och behålla de bästa talangerna. Tack vare de engagerade och drivna medarbetarna jag får möjlighet att jobba tillsammans med och de spännande digitala utvecklingsprojekt vi är mitt uppe i just nu, ser jag goda förutsättningar att lyckas stärka vår position som marknadsledare, avslutar Mats Palmquist.   

Relaterade länkar

Ämnen


Om Convini
Convini erbjuder måltidskoncept för mat, mellanmål, frukt samt kalla och varma drycker - allt som behövs för att tillgodose behovet av mat och dryck på arbetsplatser. Convini har verksamhet i Stockholm/Mälardalen, Göteborg och Malmö med omnejd.

Kontakter

Mats Palmquist

Mats Palmquist

Presskontakt VD Convini Sverige AB 070-860 66 22
Marie Mets

Marie Mets

Presskontakt Marknadschef
Petra Kalla Whitehead

Petra Kalla Whitehead

Presskontakt Presskontakt 073-440 78 31
Rafaela Hall

Rafaela Hall

Presskontakt Presskontakt 072-142 98 69
Oscar Nordbrandt

Oscar Nordbrandt

Presskontakt Chef Supply Chain & Hållbarhet 073-625 73 06

Marknadsledare inom måltids- och dryckeslösningar på arbetsplatser

Convini är originalet och Europas ledande leverantör av smarta, obemannade måltidsbutiker och kaffelösningar på arbetsplatser. Vår mission är att hjälpa människor i arbete att må bra och prestera bättre. Med Convini på arbetsplatsen får de anställda smidig och hållbar tillgång till energi i form av luncher, mellanmål, kaffe och frukt 24/7. Convinis butiker och kaffemaskiner finns på 5 000 kundföretag i Stockholm, Göteborg, Malmö och sedan 2019 även i Tyskland; i Berlin, Hamburg, Köln och Düsseldorf. Med fler än 2 200 smarta butiker är familjeföretaget Convini störst i Europa. För mer information, besök www.convini.se

Convini Sverige AB
Box 1072
171 22 Solna
Sverige