112-blog: Werkzaamheden gestopt vanwege asbest | Verdacht pakketje op A27

Provincie Utrecht - In dit bericht houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in de provincie Utrecht. Het is een overzicht van onder meer ongelukken, branden, misdrijven, files en storingen in de regio van donderdag 18 april.

20.18 uur: Asbest in woning Maarssen

De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft gisteren werkzaamheden op een bouwlocatie in Maarssen stilgelegd. In een jaren 70-woning werden kozijnen vervangen, maar vooraf was niet gecontroleerd of er daadwerkelijk asbest aanwezig was.

19.12 uur: Verdacht pakketje op A27

Op de A27 ter hoogte van Hilversum werd vanavond een verdacht pakketje gevonden. Kort daarna sloot de politie twee rijbanen af en ontstond file. Voordat de EOD ter plaatse kon komen, bleek het loos alarm te zijn. "Het was een onschuldig voorwerp te zijn", bevestigt een woordvoerder van de politie. De rijbanen zullen dus snel weer opengaan.

17.10 uur: Man aangehouden voor betrokkenheid dood van 80-jarige vrouw

De politie heeft dinsdag een 52-jarige man uit Polen aangehouden die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de dood van een 80-jarige vrouw in Utrecht. De verdachte en het slachtoffer zijn familie. Dinsdagochtend trof de politie de overleden vrouw aan in een woning aan de Gambiadreef. Uit onderzoek van de politie bleek dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen.

12.45 uur: Brandweer opnieuw aan het blussen bij loods Amersfoort

De brandweer is vanochtend opnieuw uitgerukt naar de Koedijkerweg in Amersfoort. Daar ging dinsdag een loods in vlammen op, nu waren er resten opnieuw aan het smeulen. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) laat weten dat het regelmatig voorkomt dat er een tweede keer nageblust moet worden bij zo'n grote brand. "Bijvoorbeeld als er bij het verplaatsen van spullen opnieuw zuurstof bijkomt. We zijn nu met een klein ploegje aan het spuiten."
© Marnix Manschot

11.08 uur: Jongeren uit Leusden en Amersfoort opgepakt na steekincident

Drie jongeren uit Leusden en Amersfoort zijn opgepakt nadat zij betrokken waren bij een steekincident in Harderwijk. Een man raakte gewond, meldt Omroep Gelderland. Het steekincident vond plaats op het station van Harderwijk. Een woordvoerder van de politie meldt dat vier verdachten via het spoor vluchtten. Uiteindelijk kon de politie ze aanhouden.
Het gaat om twee jongens van 17 jaar uit Leusden en Amersfoort en een 18-jarige man uit Leusden. De vierde verdachte is een jongen van 15 jaar uit Nunspeet. Omroep Gelderland meldde vanochtend dat de verdachten nog vast zaten. De man die gewond raakte is op het perron door ambulancepersoneel behandeld en daarna meegenomen naar het ziekenhuis. Hoe het met hem is kan de politie nog niet zeggen.

08.00 uur: Verdachten aangehouden in Vleuten en Woudenberg na onderzoek naar phishing

Een internationaal onderzoek naar phishing heeft geleid tot de aanhouding van verdachten uit Woudenberg en Vleuten. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.
Het team Digitale Criminaliteit Midden-Nederland deed samen met 18 andere landen onderzoek naar een provider die phishing mogelijk maakte. Phishing is een vorm van internetfraude waarbij slachtoffers naar een nepwebsite worden gelokt in de hoop dat ze persoonlijke gegevens achterlaten, waar vervolgens fraude mee wordt gepleegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.