RSS Haber Akışı

BBC Dünya Servisi, aralarında BBC Türkçe'nin de olduğu pek çok dil bölümünün içeriğini RSS Haber Akışı sistemiyle kullanıcılarına açtı.

RSS nedir?

RSS Haber Akışı BBC Türkçe'nin tüm içeriğine, güncellenen son haliyle ulaşmanızı sağlayan iletişim teknolojisidir.

BBC Türkçe'nin içeriği gün boyunca güncellenmektedir. Bu güncellemeler otomatik olarak RSS Haber Akışı sistemiyle size ulaşacaktır.

BBC Türkçe'yi izlemek istediğiniz siteler arasına aldığınızda, yayınlanan haberlerin başlıklarını, haberin özetini ve haberin tamamını okumak için kullanmanız gereken linki RSS okuyucu programınızda göreceksiniz.

BBC Türkçe'de ulaşmak istediğiniz içeriği aşağıdaki listeden seçin:

RSS Haber Akışı Konusunda Yardım

BBC Türkçe'nin RSS Haber Akışı sistemini nasıl kullanacağım?

BBC Türkçe'nin RSS Haber Akış sistemini kullanabilmek için bilgisayarınızda bir RSS okuyucu programı bulunmalıdır. Bu program, sizin seçtiğiniz internet sitelerinden, sizin seçtiğiniz içeriği bilgisayarınıza aktaracaktır.

Bu RSS akışına ulaşmanızın bir kaç yolu var. Örneğin:

  • Turuncu RSS tuşunu News Reader'ınız içine sürükleyin
  • RSS akışının URL adresini News Reader'ınız içine sürükleyin
  • RSS akışının URL adresini kesip News Reader'ınız içine yapıştırın

Not: Bazı yeni RSS okuyucular, bu tür içeriği kullanıma açan internet sitelerini ziyaret ettiğinizde, bu siteyi listenize eklemek isteyip istemediğinizi sormaktadır.

RSS okuyucu programa nasıl ulaşabilirim?

Kullanabileceğiniz pekçok farklı RSS okuyucu program bulunmaktadır. Genellikle ücretsiz olan bu programlara internette arama yaparak ulaşabilirsiniz.

Kullandığınız bilgisayar işletim sistemine bağlı olarak farklı RSS okuyucu programlar kullanmanız gerekebilir.

Bazı RSS okuyucu programların, her dili ve o dildeki alfabede bulunan harfleri okuyamadığını da hatırlatmak isteriz.

Kendi sitenizde BBC Türkçe'nin RSS akışlarını kullanmak için

BBC Türkçe'nin RSS akışlarının, BBC'nin Kullanım Koşulları'na (İngilizce) uygun olmak şartıyla bir başka internet sitesinde kullanılmasını desteklemekteyiz.

tıklayın RSS Kullanım Koşulları (İngilizce)

Ancak BBC News içeriği görüntülendiğinde doğru formatın kullanılması ve uygun şekilde atıfta bulunulması gerekmektedir. Atıf metninde "BBC Türkçe" ya da "BBC Türkçe'den alınmıştır" ifadeleri kullanılmalıdır. Herhangi bir BBC logosunu ya da başka bir BBC markasını kullanmak mümkün değildir.

BBC Türkçe içeriğinin yayımını engelleme hakkını saklı tutarız. Lütfen ayrıntılı bilgi için tıklayın BBC Türkçe Kullanım Koşulları'na başvurunuz.

Hizmetlerin kullanımına ilişkin diğer tüm ayrıntılar için tıklayın Kullanım Koşulları'nı okuyunuz.

Bağlantılar

BBC © 2014 BBC dış bağlantılardaki sitelerin içeriğinden sorumlu tutulamaz

Bu sayfayı en iyi şekilde görüntülemek için stil sayfalarını gösteren güncel bir internet tarayıcısı (CSS) gerekmektedir. Var olan tarayıcınızla sayfayı görüntüleyebilir, ancak görsel açıdan tüm olanaklardan yararlanamayabilirsiniz. Tarayıcı yazılımınızı güncellemeyi ya da CSS olanağını etkinleştirmeyi düşünebilirsiniz.