De Samsung Galaxy S24 Ultra: Scherp geprijsd + €200 retour

Goedkoopste vouwtelefoon Nubia Flip 5G komt naar Nederland

Tim Ligterink
11 april 2024, 13:01
2 min leestijd
Exclusief
Goedkoopste vouwtelefoon Nubia Flip 5G komt naar Nederland

De Nubia Flip 5G is de goedkoopste foldable van het moment en onlangs wereldwijd gelanceerd, behalve in Europa. Nubia laat aan Android Planet weten dat de vouwtelefoon eind april naar de Europese markt komt.

Lees verder na de advertentie.

ZTE Nubia Flip 5G officieel: komt naar Europa

De Nubia Flip 5G is deze week wereldwijd gelanceerd met een vanafprijs van 499 dollar, maar bij de aankondiging van de betaalbare foldable laat de fabrikant Europa en Groot-Brittanië nog buiten beschouwing. Nubia laat in een mail aan Android Planet weten dat de Flip 5G ook naar de Europese markt komt.

Nubia zegt dat de voorverkoop van de Flip 5G in Europa begint op 29 april. Eind april vindt ook de officiële lancering van de smartphone plaats voor de Europese markt en en het Verenigd Koninkrijk.

zte nubia flip 5g

We verwachten dat de smartphone – net als andere ZTE-toestellen – alleen te bestellen is op Nubia’s eigen website, waarna hij naar Nederland wordt verscheept. Hoeveel de smartphone precies gaat kosten, is nog onbekend.

Meer over de Nubia Flip 5G

Doorgaans zijn vouwbare smartphones duurder dan reguliere mobiele telefoons, vanwege het complexe scharnier en buigbare scherm. Smartphonemaker ZTE brengt de Flip voor het eerst naar de middenklasse. Ook de specificaties zijn daarop afgestemd.

De smartphone draait bijvoorbeeld op een minder krachtige Snapdragon 7 Gen 1-chip en heeft maar een bruikbare camera aan de achterzijde: een 50 megapixel-hoofdcamera. De batterij heeft een grootte van 4310 mAh en laadt op met 33 watt. Dat is gemiddeld voor deze prijsklasse.

De batterij voorziet het 6,9 inch-scherm aan de voorkant van stroom. Deze heeft een oled-paneel voor heldere kleuren en 120Hz voor soepele animaties. Aan de buitenkant van het toestel is een tweede scherm te vinden. Deze is 1,43 inch groot en rond. Hierop open je widgets en apps.

Meer Android-nieuws

De vouwbare smartphone laat dus nog even op zich wachten, maar de Europese lancering komt dichterbij. Wij zijn ontzettend benieuwd naar de betaalbare vouwtelefoon.

Wil je op de hoogte blijven? Houd Android Planet dan goed in de gaten. We praten je via onze app en nieuwsbrief bij over de laatste ontwikkelingen. Volg ons ook op WhatsAppGoogle NieuwsFacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Bron: PR Newswire
Bronnen afbeeldingen: PR Newswire, Nubia EU
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu