Annonce:
Annonce:

Luksus-konkurs: Nu undersøger politiet sagen

Der kan være foregået ulovligheder i Sinitone, inden selskabet kollapsede med et brag. Det mener kuratorerne, som derfor har taget kontakt til politiet. Direktøren er tavs, og bestyrelsesformanden afviser ulovligheder

En højest opsigtsvækkende konkurs har ramt dansk erhvervsliv, hvor et stort millionkrav allerede er opstået, og det fyger med beskyldninger om svindel og selskabstømning

Ekstra Bladet har tidligere talt med adm. direktør Rasmus Flor Bjerregaard om mulige ulovligheder begået i selskabet.
Annonce:

Vild luksus med høje lønninger, dyre boligkøb og privatfly blev efterfulgt af kollaps, konkurs og kaos for høreapparatselskabet Sinitone, som Ekstra Bladet i et års tid har afdækket omstændighederne omkring.

Nu skal politiet vurdere, om der er foregået noget ulovligt i Sinitone.

Ved du noget? Kontakt journalisterne direkte her.

Ekstra Bladet har siden starten af sidste år afdækket forløbet omkring Sinitones konkurs.

Sinitone, der også var kendt som Hørebil, havde som forretningsmodel at køre ud til kunder og sælge høreapparater, og i seneste regnskab var selskabet pludselig bogført til en værdi på 320 millioner kroner. Men ved udgangen af 2023 kollapsede selskabet, og firmaet såvel som dets to ejere - Torben Linnet Albrekt og Rasmus Flor Bjerregaard - gik konkurs.

Annonce:

Som Ekstra Bladet har beskrevet, var regnskaberne ifølge en uafhængig revisor pumpet og i øvrigt underskrevet af en revisor, der siden har nægtet at have skrevet under. Der blev tilsyneladende fiflet med støtten, vurderer den efterfølgende direktør, og ejerne levede et liv i luksus, hvor der blev investeret i dyre ejendomme og biler, mens direktøren sågar købte en milliondyr luksusyacht.

Rasmus Flor Bjerregaard var adm. direktør og ejede 70 procent af Sinitone. Privatfoto
Rasmus Flor Bjerregaard var adm. direktør og ejede 70 procent af Sinitone. Privatfoto

Kontakt til politiet
Det er de to advokater Henrik Selchau Poulsen fra Bruun & Hjejle og Christian Jul Madsen fra Kromann Reumert, der som kuratorer har undersøgt kollapset siden slutningen af 2022, som har kontaktet politiet.

Førstnævnte bekræfter over for Ekstra Bladet, at de har sendt en såkaldt indberetning til Midt- og Vestsjællands Politi med henvisning til konkurslovens § 110, stk. 4.

'Finder kurator, at de foreliggende oplysninger giver grundlag for politimæssig efterforskning mod skyldneren eller andre, skal kurator give politiet meddelelse herom,' lyder den paragraf.

Midt- og Vestsjællands Politi ønsker hverken at be- eller afkræfte, hvorvidt man har modtaget indberetningen, eller om man er i gang med at efterforske sagen.

Tunge paragraffer
Ekstra Bladet har tidligere beskrevet de tunge paragraffer, som har været bragt i spil for domstolene.

Annonce:

Således blev straffelovens § 280 og 289, der er henholdsvis mandatsvig og skattesvindel og har en strafferamme på op til otte års fængsel, blandt andre nævnt i forbindelse med Sinitone-folkenes konkurskarantænesager, som Ekstra Bladet fortalte om i slutningen af sidste år.

Sinitones millionkollaps

En højst opsigtsvækkende konkurs har ramt dansk erhvervsliv, hvor ejerne af selskabet Sinitone, der solgte høreapparater, har ført sig frem med dyre biler, lystyacht og huse for millioner.

Sinitone, der også er kendt som Hørebil, blev stiftet af selskabets direktør, Rasmus Flor Bjerregaard, i 2019, da han hed Rasmus Frydendahl Bjerregaard.

Han kom til at eje 70 procent af selskabet. De sidste 30 procent gik til selskabets bestyrelsesformand, Torben Linnet Albrekt.

Selskabets koncept var at køre ud til ældre, give dem en høretest og sælge et høreapparat. På papiret en bragende succes med datterselskaber i udlandet, millionomsætning og - ifølge ejerne selv - en værdi på 320 millioner kroner.

Men omkring årsskiftet mellem 2022 og 2023 gik selskabet pludselig konkurs. Nu kæmpes der i stedet med milliongæld, personlige konkurser og politiefterforskning.

Den tidligere ledelse er pålagt tre års konkurskarantæne i december 2023, og i hælene på deres konkurser følger millionkrav mod både ledelse og selskabets revisor. 

Kuratorerne har allerede rettet krav på 29.198.488,06 kroner mod de to medejere - bestyrelsesformand Torben Linnet Albrekt og direktør Rasmus Flor Bjerregaard - samt sidstnævntes far, som dog har indgået forlig for 200.000 kroner. Trioen er også blevet idømt konkurskarantæne.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Efterforskninger i gang
Midt- og Vestsjællands Politi er ikke den eneste afdeling, der har modtaget anmeldelser med relation til Sinitone-konkursen.

Ekstra Bladet har tidligere fortalt, hvordan Østjyllands Politi i mere end et år har efterforsket en sag omkring en forfalsket revisorunderskrift på det sidste regnskab, Sinitone afleverede, før selskabet gik ned med et brag.

Efterforskningen er fortsat verserende, hvorfor Østjyllands Politi endnu ikke ønsker at gøre Ekstra Bladet klogere på sagen.

De er dog ikke de eneste.

Annonce:

I slutningen af året offentliggjorde Erhvervsstyrelsen, at de som et led i tilsyn med hvidvask, som styrelsen står for, anmeldte tre selskaber til National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK). Der var tale om EBRS Revision, Bogholderiet og Lokal Revision, der alle er dukket op i Ekstra Bladets afdækning af Sinitone-konkursen.

Det var fra denne adresse i udkanten af Roskilde, at Sinitone havde kontor. Foto: Kenneth Meyer
Det var fra denne adresse i udkanten af Roskilde, at Sinitone havde kontor. Foto: Kenneth Meyer

De to førstnævnte er ejet af Jess Leth Kaack, der var ekstern bogholder for Sinitone og var med selskabets medejer og bestyrelsesformand, Torben Linnet Albrekt, i retten, da han blev erklæret personligt konkurs. Her blev han præsenteret som Sinitones revisor.

Lokal Revision ejes af Mikkel Thomsen, der underskrev Sinitones sidste regnskab i kølvandet på episoden med den forfalskede underskrift. Det skal koste ham 8.516.896,14 kroner, mener kuratorerne. Det krav bestrider revisoren dog ifølge kuratorernes redegørelse.

NSK har endnu ikke afsluttet efterforskningerne.

Direktør fortsat tavs
Det politianmeldte EBRS Revision har siden skiftet navn til IT Konsulenterne ApS og er gået konkurs på grund af en gæld til det offentlige på mindst 325.777 kroner, viser en aktindsigt, Ekstra Bladet har fået i konkursboet. 

Annonce:

Samtidig har Jess Leth Kaack dog fortsat driften af EBRS Revision i et af hans andre selskaber, som nu har skiftet navn.

Jess Leth Kaack har ikke svaret på de spørgsmål, Ekstra Bladet har sendt. 

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra den tidligere Sinitone-direktør Rasmus Flor Bjerregaard, som dog ikke har besvaret vores henvendelser og spørgsmål.

Bestyrelsesformand afviser ulovligheder
Torben Linnet Albrekt fortæller i en mail, at han ikke har hørt fra politiet i forbindelse med sagen, men om indberetningen fra de to kuratorer skriver han:

'Det synes jeg er helt på sin plads. Har kuratorerne fundet ulovlige forhold, skal det naturligvis indberettes til politiet,' skriver han og slår fast, at han håber, at så meget som muligt bliver belyst.

Torben Linnet Albrekt ejede 30 procent af Sinitone, hvor han også var bestyrelsesformand. Privatfoto
Torben Linnet Albrekt ejede 30 procent af Sinitone, hvor han også var bestyrelsesformand. Privatfoto

Selv afviser han dog fortsat, at han har gjort noget ulovligt i forbindelse med driften af selskabet - selvom hans rolle er endt med en konkurskarantæne.

Annonce:

'Det er efterhånden blevet som en dårlig bog, hvor de sidste sider mangler. Jeg kender ikke slutningen på den endnu, for jeg har heller ikke selv skrevet begyndelsen, men jeg er helt overbevist om, at kuratorerne og deres samarbejdspartnere kommer frem til en retfærdig afslutning, hvor ansvaret belyses,' skriver han.

Politiet skal nu forsøge at afklare, hvorvidt det er sandt. 

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Her kan du læse mere om karantænen og de alvorlige paragraffer, og hvordan Sinitone-direktør Rasmus Flor Bjerregaard førte sig frem på TV 2.

Alt om luksus-konkursen:

Herunder kan du læse Ekstra Bladets historier om det store kollaps i Sinitone:

Vild luksus før chok-konkurs

Luksus-konkurs: Pludselig var de 320 millioner kroner værd

Købte luksusyacht lige inden chok-konkurs

Luksuskonkurs: Håndlæserhustru fik 75.000 kr. om måneden

Mystik i luksuskonkurs: Millioner forsvundet i udlandet  

Mystisk millionhandel op til luksuskonkurs

Luksuskonkurs: Køber sprang fra - giver millionrabat

Luksuskonkurs: Revisor slagtede regnskab før kollaps

Luksus-konkurs: Nordea har millioner i klemme

Luksus-konkursen: Advokater angriber tårnhøj løn

Vild corona-karrusel før luksus-konkurs

Luksus-konkurs: Sådan pumpede de regnskaberne op

Luksus-konkurs: Nu bliver faderen involveret

- Jeg har aldrig været ude for noget lignende

Anklage i luksuskonkurs: Misbrugte revisors underskrift  

Luksuskonkurs: Kræver millioner af håndlæserhustru

Luksuskonkurs: Sådan forsvandt millioner i Tyskland

Før luksus-konkurs: Mystisk corona-handel til 10 millioner

Kollaps-direktør lejede privatfly inden konkurs

Smidt ud af luksusejendomme

Smidt ud af luksusejendom: Nu er den til salg

Efter mystiske regnskaber: Staten lukker selskaberne

Mystik efter konkurs: Hele indboet stjålet eller væk

Luksus-konkurs: Advokater kræver kæmpe millionbeløb

Kræver millioner af revisor efter luksus-konkurs

Groft uforsvarligt: Kræver konkurskarantæne

Forbindelse til luksuskonkurs: Politianmeldelser på stribe  

Luksus-kollaps: Nu har de fået konkurskarantæne  

Luksus-konkurs: Nu undersøger politiet sagen

Ren vås: Karantæne!

Plus-artikler

Se det her: Vild luksus før million-kollaps

Luksus-konkursen: Se de vilde lønsedler

Før luksuskonkurs: Fiaskoer på stribe

Førte sig frem på TV 2: Knockoutet  

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Venstres katastrofekurs

Annonce:
Politi eftersætter plæneklipper og bliver kørt over
Annonce:

KONGEN AF VRØVL

KONGEN AF VRØVL

KONGEN AF VRØVL

KONGEN AF VRØVL

KONGEN AF VRØVL

KONGEN AF VRØVL

KONGEN AF VRØVL

KONGEN AF VRØVL

KONGEN AF VRØVL

KONGEN AF VRØVL

KONGEN AF VRØVL

KONGEN AF VRØVL

KONGEN AF VRØVL

KONGEN AF VRØVL

KONGEN AF VRØVL

KONGEN AF VRØVL

KONGEN AF VRØVL

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: