Kuinka paljon käytät rahaa kosmetiikkaan? Vastaa kyselyyn!

Jääkiekkoliitto selvittää nuorten turnauksen tapahtumia – Ruotsin liitto valitti Suomen joukkueen johtoryhmäläisten käytöksestä

Jääkiekkoliitto selvittää alle 17-vuotiaiden jääkiekkoturnauksen tapahtumia viime viikolta. Ruotsin jääkiekkoliitto otti viime viikolla yhteyttä Suomen liittoon ja kertoi suomalaisten epäasiallisesta käytöksestä. Ruotsin tiedotusvälineiden mukaan tapahtumiin liittyy alkoholi, ja Jääkiekkoliiton tietoon on saatettu, että kyse oli joukkueen johtoryhmäläisistä.

Tranåsin turnaus päättyi sunnuntaina Suomen 6–5-jatkoaikavoittoon Ruotsista.

– Sain viikonloppuna soiton Ruotsin liitolta, ja epäasiallista käytöstä on havaittu, nuorten maajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen vahvisti keskiviikkona STT:lle.

Oikarinen selvittää tapahtumia joukkueen johtoryhmän ja Ruotsin liiton kanssa.

– On todettu, että on ollut epäasiallista käyttäytymistä. Nyt selvitämme, mitä ja missä mittakaavassa. Enempää en lähde avaamaan sitä ennen kuin asiat on selvitetty, Oikarinen jatkoi.

– Olen pyytänyt johtoryhmältä kirjallisen selvityksen tapahtumista. Kun faktatiedot on saatu kasaan, keskustelen asiat läpi Ruotsin jääkiekkoliiton kanssa.

Jatkokäsittely tällä viikolla

Oikarinen ei kertonut, keitä ruotsalaisten valitus tarkkaan ottaen koski.

– Mukana on ollut joukkueen johtoryhmäläisiä, Oikarinen määritteli.

– Eikä mitään korvausvaatimuksia ole esitetty.

Samalla Oikarinen korosti, ettei Jääkiekkoliitto hyväksy epäasiallista käytöstä.

– Kuten missä tahansa työpaikassa, meillä on arvot, joiden mukaan eletään, Oikarinen kertoi ja sanoi sen koskevan myös alkoholinkäyttöä.

– Aikuisten ihmisten täytyy kantaa vastuu itsestään joka ikisessä tapahtumassa.

Jatkoon Oikarinen toivoi malttia.

– Selvitystyö Ruotsin liiton ja joukkueen johtoryhmän asianomaisten kanssa on kesken. Katsotaan maltilla totuus ennen kuin tuomitaan.

Jatko selviää lähipäivinä.

– Pyrimme siihen, että saamme tämän viikon aikana järjestettyä Ruotsin liiton kanssa palaverin. Haluamme käsitellä tämän mahdollisimman ripeästi.