Vijfde Food Truck Happening aan Ooidonk

© LEZ

© Facebook

© LEZ

© LEZ

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De Deinse vzw Happy Days organiseert de vijfde keer zijn Food Truck Happening. De naam bedriegt eigenlijk een beetje want het is niet zo maar een evenement met wat food trucks en enkele optredens. De artiesten zijn zorgvuldig geselecteerd via een wedstrijd als nog onbekende maar kwaliteitsvolle culturele bands. Ook bij de selectie van de foodtrucks, waaronder dit jaar drie restaurants, werd streng tewerk gegaan. De happening loopt het laatste weekend van juni en het eerste van juli, telkens op vrijdag vanaf 17 u, en zaterdag en zondag vanaf 14 u, in de tuin van de Kapelanij aan het kasteel Ooidonk. De toegang is gratis.

Eddy Lefevre

Organisator Frank Batslé van vzw Happy Days: ‘Wij organiseren ons nationaal erkende culturele evenement in Deinze, ook dit jaar weer in de feeërieke wondertuin van de Kapelanij van het Kasteel Ooidonk. Zes dagen lang brengen DJ's, top-coverbands en volkszangers jullie in vervoering en verwondering. Muziekgenres zijn disco, dance, pop en folk. Maar is natuurlijk ook de foodville waar je aan artisanale foodtrucks een waaier van verse wereldse gerechtjes kan proeven.’

Happy Days vzw

Frank Batslé: ‘Het doel van onze vzw is bekendheid te geven aan onbekende kwaliteitsvolle culturele muziekgroepen en hen een springplank bieden om door te breken. Het genre muziek is het segment ambiance covergroepen van Disco, Dance, Funk, Pop en Soul. Uit onze 36-jarige werking hebben wij ervaren dat onbekende groepen een grotere kans van slagen hebben als ze in de eerste plaats covers brengen, maar dan covers in een mix van kwaliteit met een persoonlijk accent. Ook de interactie van hun optreden naar het publiek toe, door o.a. een eigen uitstraling, extrovertheid of ‘happy’ ingesteld zijn, speelt een belangrijke rol. Wij zijn, nu al meer dan dertig jaar, "hét scoutingplein" van de Benelux. Bij ons komen organisatoren, platenfirma’s, bedrijven voor hun bedrijfsfeest of studenten voor galabals scouten. Enkele voorbeelden van de bij ons ‘ontdekte’ groepen zijn Gorky (Luc De Vos), The Dinky Toys (Coco junior), Helmut Lotti, De Skyblasters (Kid Safari),…’

Happy Days is ook de organisator van de Gentse Feesten op de Groentenmarkt.

Het volledige programma van de optredens en de timing ervan vind je in de bijlagen (foto's).

Food Trucks

Eerste weekend 28, 29 en 30 juni

  • Madam Kwizien: Gegrilde pittabroodjes warme beenham/warme kippekebab. Croques.
  • Restaurant Asian Fusion Cuisine: Mongoolse, Tibetaanse gerechten alsook noodles veggie en met kip. Loempia en gebakken scampi en krab.
  • Restaurant Tafel 10: Vlees: Een gerechtje dat we op dit moment serveren in ons restaurant. Klassiek, maar met een verrassende twist. Varkenswang met gesmoorde zoete ui en een mousseline van karnemelk. Vis: Een gerechtje dat onze chef-kok maakte op de 'Amare', het vliegtuig van Tomorrowland. Dit gerecht werd geserveerd aan honderden Tomorrowland feestvierders op het vliegtuig, op weg naar Tomorrowland: Variëteiten van tomaten, basilicum, brie van Damme, makreel, fregola. Vegan / Veggie: Een gerecht dat het heel goed doet bij iedereen, maar toch vooral bij ons cliënteel dat gaat voor een vegan lifestyle. Een echte smaakbom: Een curry met linzensalsa en tomaat vierge.
  • Restaurant Sabor Español: lekkere verse Spaanse Tapas.
  • Thai at Home: verse Thaise bereidingen.
  • CECILE (Piet Vande Casteele) enkel zondag 30 juni: verse rundsburger, zoete frietjes met verse tartaar, verse zalmtoast.

In de week, maandag 1, dinsdag 2, woensdag 3, donderdag 4 juli

Er zijn dan geen optredens, maar wel lounge-muziek.

  • Restaurant Asian Fusion Cuisine: Mongoolse, Tibetaanse gerechten alsook noodles veggie en met kip. Loempia en gebakken scampi en krab.

Tweede weekend 5, 6 en 7 juli

  • Nou Mil: tapaskroketten
  • Madam Kwizien: Gegrilde pittabroodjes warme beenham/warme kippekebab. Croques.
  • Restaurant Asian Fusion Cuisine: Mongoolse, Tibetaanse gerechten alsook noodles veggie en met kip. Loempia en gebakken scampi en krab.
  • Pizza Foodtruck Team: De échte Italiaanse pizza op authentieke wijze bereid. Italiaanse keukenkunst in de vorm van een snelle, lekkere hap Met een krokante dunne bodem van zelfgemaakt deeg, perfect gebakken in een houtoven. We werken enkel met dagverse producten van de beste kwaliteit.
  • Restaurant Sabor Español: Lekkere verse Spaanse Tapas!
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus