Van Marwijk wint opnieuw met Australië

Van Marwijk wint opnieuw met Australië ANP

Bondscoach Bert van Marwijk heeft met Australië ook de laatste oefeninterland voor het begin van het WK in Rusland winnend afgesloten. In Boedapest zegevierden de 'Socceroos' met 2-1. De net ingevallen Daniel Arzani opende pas een kwartier voor tijd de score voor Australië. Met een treffer in eigen doel zorgde Trent Sainsbury in de 89e minuut voor de gelijkmaker. In de extra tijd scoorde ook de Hongaar Tamas Kadar in eigen doel: 2-1.

Doelman Brad Jones (Feyenoord) stond na de rust onder de lat bij Australië. De ploeg van Van Marwijk versloeg ruim een week geleden Tsjechië met 4-0.

Australië begint op 16 juni met de wedstrijd tegen Frankrijk aan het WK in Rusland. Daarna wachten Denemarken en Peru in groep C als tegenstanders.

In Tallinn won Marokko met 3-1 van Estland. Voor de WK-deelnemer kwamen Younes Belhanda, Hakim Ziyech (strafschop) en Youssef En-Nesyri tot scoren. Ajacied Ziyech werd in de rust gewisseld. Feyenoorder Karim El Ahmadi ging in de 63e minuut naar de kant. Zijn clubgenoot Sofyan Amrabat loste in dezelfde minuut zijn oudere broer Nordin Amrabat af.

Marokko won afgelopen maandag met 2-1 van Slowakije. De ploeg van bondscoach Hervé Renard speelt in groep B van het WK tegen Iran, Portugal en Spanje.

Servië haalde in Graz flink uit tegen Bolivia: 5-1. Aleksandar Mitrovic scoorde drie keer. Adem Ljajic en Branislav Ivanovic maakten de andere treffers voor de WK-deelnemer, die in Rusland uitkomt tegen Brazilië, Costa Rica en Zwitserland.