HockeyNews
PLUS

Leksands poängkung bröt matchen mot Djurgården – befarad huvudskada

(18402) Carter Camper/Leksand
Ludvig Thunman/Bildbyrån

Publicerad: 9 mars 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Leksands poängkung Carter Camper utgick under matchen mot Djurgården och spelade inte klart.

Efteråt lägger man locket på från Leksand.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det var inte bara Djurgårdsbacken Marcus Högström som lämnade matchen på Hovet med en hjärnskakning.


Även Leksands poängkung Carter Camper tvingades utgå och Leksandscoachen Björn Hellkvist antyder att det rör sig om en smäll mot huvudet.


– Det är samma problematik där i stort sett. Som på Högström, säger Hellkvist fåordigt efter 5–4-vinsten i en förklaring till att inte Camper spelade den tredje perioden.


Sedan tidigare saknas förstakedjans Peter Cehlarik och mötet med Djurgården var den sjätte matchen som Leksands skyttekung missade efter smällen mot Frölunda för en dryg månad sedan.


Carter Camper vill själv inte ge någon kommentar om läget efter Djurgårdsmatchen.


Leksand knep två poäng mot Djurgården på Hovet efter Daniel Gunnarsson 5–4-mål på övertid. Foto: Bildbyrån.


Björn Hellkvist var desto gladare att få med sig två poäng från Hovet, vilket innebär att bortaturnén till Gävle och Stockholm gett Leksand fem av sex poäng.


– Jätteglad att man får vara med om en sådan här match. Kul. Det är fysiskt, det är tufft, det är två lag som verkligen verkligen vill vinna. Tävlingsnivån på den här matchen kan vara bland det högre jag har varit med om den här säsongen. Det är en ynnest att få stå och coacha en sådan här match. Synd det inte är någon publik, men jag tycker att bägge lagen kan frammana det. Hatten av till dem att de lyckas kräma ur så mycket som man gör, säger Hellkvist efter 5–4-segern mot Djurgården.


LÄS MERDjurgårdsbackens och Leksandskaptenens ord efter knocken på Hovet


Dalalaget har därmed två poäng upp till Örebro och Frölunda ovanför topp sex-strecket och med en match mindre spelad än Frölunda.


Leksand lyckades komma tillbaka ifrån ett 4–2-underläge mot Djurgården tack vare bland annat två mål från Otto Paajanen och ett segermål av Daniel Gunnarsson.


– Spelar vi fem mot fem så tycker jag att då kunde vi hantera Djurgården på ett ganska bra sätt. De är duktiga i sitt powerplay och flyttar både puck och gubbar på ett bra sätt och lurar oss lite några gånger och lite oflyt med någon klubba som går sönder också. Det var att jag inte ville att vi skulle ta mer utvisningar, men jag ville samtidigt inte sänka det adrenalinpåslag som fanns i killarna för man kände verkligen att det bubblade på isen, säger Hellkvist och inflikar:


– Jag är jättetacksam att domarna tillåter killarna spela på det sättet så en jättebra insats av domarna också.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)