Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Savonlinna ja Juva aukaisevat uimahallit kesäkuun alussa – Mikkeli ja Pieksämäki pysyvät kiinni kesän yli

Uimahalleissa on rajoituksia asiakasmääriin sekä turvaväleihin.

Ihminen testaa varpaillaan uimavettä altaan reunalta.
Uimahalleissa on rajoituksia kävijämääriin. Kuvituskuva. Kuva: Mostphotos
Pasi Punkari

Uimahallit avautuvat koronatauon jälkeen Etelä-Savossa eri aikoihin. Savonlinnassa ja Juvalla uimahallit aukeavat erityisjärjestelyin 1. kesäkuuta. Mikkelissä uimahallit avautuvat yleisölle vasta kesän jälkeen 6. elokuuta. Myös Pieksämäellä uimahallin allasosasto pysyy kiinni koko kesän ja avautuu yleisölle vasta 17. elokuuta.

Avautuvissa uimahalleissa erityisjärjestelyt tarkoittavat rajoituksia esimerkiksi turvaväleihin ja yhtäaikaa altaassa oleviin uimareihin.

Esimerkiksi Savonlinnassa uimahallissa voi olla samanaikaisesti enintään 60 henkilöä, suihkut ovat osittain käytössä ja saunat, vesiliukumäki sekä hyppytorni ovat poissa käytöstä. Myös Savonlinnan kaupungin kuntosalit avataan 1. kesäkuuta rajoitetuin kävijämäärin.

Erityisjärjestelyt perustuvat THL:n, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton sekä terveystarkastajan antamiin ohjeisiin ja suosituksiin.

Asiakkaiden tulee noudattaa normaaleja peseytymisohjeita ja huolehtia käsihygieniasta, erityisesti WC-tiloissa ja ennen uima-altaalle menoa. Sairaana tai flunssaisena uimahalliin saapuminen on ehdottomasti kielletty.

Mikkelissä uimaseurojen uimarit pääsevät kuitenkin 1. kesäkuuta harjoittelemaan uimahalliin. Samalla avataan uimahallin kuntosali omatoimisille käyttäjille. Mikkelissä häiriötilanteiden johtoryhmä teki heti koronaepidemian alussa päätöksen, että sisäliikuntatilat pidetään kiinni kesän yli.

– Uimahallien huollot on saatu sulun aikana tehtyä ja pientä remonttia tehdään vielä, kertoo uimahallien hallimestari Virpi Lahti.

Myös Pieksämäellä uimahallin altaat on tyhjennetty ja käynnissä on kesähuolto. Pieksämäen uimahallin kuntosali avataan myös 1. kesäkuuta. Kuntosalille räätälöidään perinteinen kesäkuntosalituote.

Juvalla vesiliikuntakeskus Sampolassa voi 1. kesäkuuta alkaen käydä uimassa maanantaista perjantaihin kello 12 ja 18 välillä. Aamu-uintia varten hallia ei avata. Uimahallin kuntosalille pääsee avainrannekkeella joka päivä aamusta iltaan.

Suosittelemme