Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Tarunhohtoinen Jukola on suurempi kuin koskaan – näin seuraat ennätyksellistä Kangasala-Jukolaa Ylen kanavilta

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kilpaillaan ennätyksellisen suuri kesäyön klassikko, Kangasala-Jukola.

Jukolan yö.
Kuva: Tomi Hänninen
Jyri Kivimäki

Yle välittää ennätyssuuren suunnistuksen Kangasala-Jukolan tapahtumat laajasti eri kanavillaan. Lähetyksiä tulee kellon ympäri radiossa, televisiossa ja Areenassa. Lisäksi Ylen verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavilla jännitetään taianomaisen Jukolan tapahtumia koko viikonlopun ajan.

Lähetysputki alkaa lauantaina Yle Radio Suomen Tampereen taajuudella klo 09.00. Puoliltapäivin myös Yle Puhe hyppää Jukolan tunnelmiin ja Yle TV2:n suunnistusjuhla käynnistyy klo 13.00 Jukola tänään -lähetyksellä, joka johdattelee katsojat Venlojen viestiin. Kesäyön klassikon, Jukolan viestin, lähtöä seurataan suorana lauantai-iltana klo 23.00 alkaen. Kaikki television lähetystiedot ja suorat lähetykset löydät täältä, radiolähetyksiin pääset Areenan radio-oppaasta.

Kangasala-Jukolassa tehdään viikonloppuna osanottajaennätys, kun viikonlopun kisoihin on ilmoittautunut 20 592 suunnistajaa.

Vuoden takaisessa Lahti-Hollola Jukolassa saavutettu aiempi osallistujaennätys rikkoutui jo toukokuun alussa, jolloin saavutettiin myös 20 000 suunnistajan rajapyykki ensimmäistä kertaa Jukolan viestin historiassa.

Venlojen viestiin ilmoittautui yhteensä 1 718 joukkuetta, mikä on lähes sata joukkuetta enemmän kuin koskaan aiemmin. Myös Jukola-seitsikoita ilmoittautui mukaan ennätysmäärä, kaikkiaan 1 960 joukkuetta, mikä rikkoo Lahti-Hollolan aiemman ennätyksen 65 joukkueella.

Lue myös:

Topi Raitanen ei osallistu Jukolan viestiin – keskittyy ratakisoihin

Uinuuko sisälläsi mestariselostaja, joka herättää eloon niin urheilutapahtuman kuin säärintaman? Osallistu Ylen Karaokekarnevaaliin kuudella paikkakunnalla

Luulitko osaavasi suunnistaa? Kokeile, tunnistatko nämä karttamerkit

Mikä on hikinen ja ryskää metsässä? Se on tamperelainen sähkömies suunnistamassa: "Karttamerkkejä ei näe ilman silmälaseja ja niitä pitäisi vielä ymmärtääkin"

Suosittelemme