Frankrike skickade ut Peru ur fotbolls-VM

Publicerad 2018-06-21

2–1 mot Australien en besvikelse? Kanske det.

Mot Peru var det dock ett Frankrike som spelade bättre, tog sin andra seger på två matcher och skickade Peru ut ur gruppen.

Samtidigt är de själva klara för åttondelsfinal.

Frankrike inledde inte VM särskilt bländande, men i den andra matchen mot Peru var det ett bättre ”Les Blues” som tog sig an Peru. Redan från första minut var det fransmännen som tog tag i taktpinnen och som tog sig till lägen. En halvchans för Antoine Griezmann, ett distansskott av Paul Pogba strax förbi och Raphaël Varane med en nick utanför satte tonen för matchen.

Men det var ingendera av dem som öppnade målskyttet, utan Kylian Mbappé. Den 19-årige supertalangen såg till att vara på rätt plats vid rätt tillfälle då Olivier Giroud spelades igenom i straffområdet, men vars skott styrdes via en peruansk back. Bollbanan ställde dock målvakten Pedro Gallese, en båge som förde bollen över honom mot mål. Där dök alltså Mbappé upp och petade in 1–0 till Frankrike.

”Tycker att vi förtjänade mer”

I den andra halvleken var det däremot Peru som gick till anfall. Från mer eller mindre ingenstans lirkade peruanerna fram bollen till Pedro Aquino centralt i banan, tidigt i andra halvlek, som drog till från distans. Skottet dock i kryssribbans yttersida.

I och med det skottet lyckas Peru skapa sig ett momentum. Tog över matchen, satte press på Frankrike. Dock utan att skapa några riktigt heta lägen. Det närmaste Peru kom en kvittering var till slut ett volleyavslut av inhoppande Jefferson Farfán, som på ett inlägg av André Carrillo träffade målburens utsida.

Resultatet gör att Frankrike är klara för åttondelsfinal. Med sina sex poäng toppar de dessutom grupp C inför den sista omgången, då de ställs mot grupptvåan Danmark. För Perus del betyder dock förlusten att de är utslagna ur gruppspelet.

– Jag tycker att vi förtjänade mer i den första halvleken, men i den andra tvingade de oss att försvara oss mer. Men om du vill vinna med 5–0 i varje match gör du bättre i att inte komma till VM alls. Så sent som i går låg Spanien farligt till mot Iran i matchens sista minuter, sa Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps efter matchen.