Finland öppnade VM-kvalet med seger över Serbien – pinsamt självmål avgjorde

Från 2017
Uppdaterad 22.10.2017 20:17.
Sportinslag: Finland–Serbien 1–0 – se höjdpunkterna! - Spela upp på Arenan

Finlands damlandslag i fotboll fick en vinnande start på VM-kvalet. Laget behövde ändå hjälp av serberna för att få bollen i mål.

Anna Signeuls första kvalmatch som chefstränare för Finland slutade i en 1–0-seger över Serbien. Det blev ändå klart på vilka områden som laget måste förbättra då målskyttet orsakade stora problem.

Hemmalaget Finland dominerade stort redan i den första halvleken men någon fullträff blev det inte.

Efter paus fortsatte Finland pressa men skärpan i avsluten var inte där. Jenny Danielsson hade ett fantastiskt läge att slå in bollen med det blev stolpe ut då hon försökte placera bollen i nedre hörnet.

Då 70 minuter hade spelats var Adelina Engman nära att spräcka nollan i två repriser. Först fick hon gott om utrymme att avfyra men hennes kanon flög över målet. I nästa ögonblick satt hon ett inlägg som riktades mot mål och träffade ribban.

Serbien hjälpte till med segermålet

Då 79 minuter spelats kom öppningsmålet äntligen. Finland får ändå tacka det serbiska försvaret för gåvan.

Engman var igen framme med ett farligt inlägg då hon försökte få bollen till Linda Sällström framför målet. Det var ändå Mirela Tenkov som vart först på bollen då hon till sin stora förskräckelse styrde in den i det egna målet.

Vackert var det inte men det räckte till en 1–0-seger och full pott i kvalpremiären.

– Vi fick lite hjälp av Serbien, flinade Linda Sällström i tv-intervjun.

– Vi satte bra press på dem och kontrollerade matchen. Inte kom de ju riktigt någon vart. Men vi ska nog bli bättre på avsluten.

Finland spelar sin nästa match om en dryg månad då Israel kommer på besök till Helsingfors. Israel förlorade mot Serbien med 0–2 i sin första match.

Gruppettorna tar sig direkt till VM och de fyra bästa tvåorna får kvala vidare.