Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kolla in Grand Hotels nya sviter i Sverige

Några av Sveriges mest exklusiva boenden har precis blivit lite lyxigare. Flaggsviten och Taksviten på Grand Hotel i Stockholm har nu invigts efter en totalrenovering.

Fin utsikt från den egna takterrassen.
Foto: Andy Liffner
Inredningsdesignern säger att han har jobbat mycket med subtila färger.
Foto: Andy Liffner
Lyxen märks i hela sviten – även på handfaten.
Foto: Andy Liffner
Varför skulle det inte finnas tre kuddstorlekar per person?
Foto: Andy Liffner

Tillsammans är de två sviterna lite mer än 185 kvadratmeter stora och kostar 48 000 kronor natten, rapporterar Travel News. De kan bokas var för sig eller tillsammans och då kopplas ihop.

Grand Hotels nya lyxiga sviter

Som bilderna visar handlar det verkligen om några av de lyxigaste hotellrummen i Sverige. Öppen spis och en egen takterrass är bara några av sakerna som ingår i sviterna.

Flagg- och taksviterna har designats av svenske New York-baserade inredningsarkitekten Martin Brudnizki. Designen beskrivs av Grand Hotel som mjuk, med subtila färger och mönster samt moderna möbler.

LÄS MER: Hur världens dyraste hotellsvit ser ut? Så här! 

Inte lyxigaste sviterna på hotellet

Sviterna är dock inte det lyxigaste Grand Hotel har att erbjuda. Prinsessan Lilians svit trumfar de båda med 330 kvadratmeter, egen biosalong och sidenmorgonrockar som ingår i bokningen.

Sviterna på Grand Hotel i Sverige sticker inte ut i en internationell jämförelse. Till exempel finns världens dyraste hotellsvit i Schweiz. För de 510 kvadratmeterna där betalar en eventuell gäst motsvarande 670 000 kronor/dygn.

LÄS MER: Gillar du inte sviten? Då får du pengarna tillbaka