Dubbelt så fort!

Imogen Holst är mest berömd för att hon hade hand om en stor musikfestival i många år, men hon skrev böcker och gjorde musik därtill. Ofta i ett högt tempo, och bra blev det! Hör henne idag.

Dotter tilll Gustav Holst, enda barnet för övrigt. Redan som ung visade hon muskintresse och hade tankar på att bli dansare eller pianist, men hon var lite klen till hälsan så det blev undervisning och komponerande istället, fast Imogen Holst dansade lite i sin ungdom och dirigerade en del, något hon fick fin kritik för. Fast sedan fick hon en inflammation i en ven i armen och då blev det inte pianistkarriär precis. Så den stora karriären blev i stället undervisning och framför allt att ratta den stora Alderburg-festivalen, något som Imogen Holst höll på med i en massa år, både som musikansvarig för festivalen, som dirigent och konstnärlig ledare. 1977 tänkte hon dra sej tillbaka, då hade hon hoppat in som dirigent eftersom André Previn var sjuk. Så det blev en avslutning på topp.
När Imogen Holst dog 1984 skrev en vän attt hon aldrig sett en arbetsmyra som Imogen Holst: Hon skev böcker om musik, gjorde upp planer för festivalen eller skrev egen musik, allt i en dubbel fart mot vanliga människor!