Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Leksands IF

Fyra mål på tre (!) minuter av Leksand

Snacka om målexplosion, Leksand.

Laget gjorde fyra mål under tre galna minuter och vann till slut med 7-4 mot Karlskrona.

– Vi har mycket mer att hämta, säger David Rundqvist till Mittmedia.

Efter en spelad period mellan Leksand och Karlskrona stod det 1-1. I mitten av den andra la hemmalaget in en helt annan växel. Först satt Martin Karlsson 2-1 för Leksand.

Karlskrona svarade med att ta timeout, men det hjälpte föga för Blekingelaget. I stället fick de omgående se Leksand utöka ledningen till 3-1.

Målskytt: Thomas Valkvae-Olsen.

Men det slutade inte där. Minuten senare skickade David Rundqvist in 4-1 och strax därefter kom också 5-1 genom Marcus Karlberg.

På tre minuter och tio sekunder hade Leksand gjort fyra mål (fyra olika målskyttar). Karlskrona fick dock in en snabb reducering genom Viktor Liljegren, vilket innebar totalt fem mål på fyra minuter i Tegera arena.

Leksand tog en storseger mot Karlskrona

Målfesten fortsatte sen i den tredje perioden och Karlskrona reducerade vid två tillfällen. Men Leksand var ruskigt effektivt offensivt och vann matchen med 7-4.

Segern är Leksands tredje raka i hockeyallsvenskan och för David Rundqvist betyder den lite extra.

Han gjorde två mål och en assist mot Karlskrona – och bröt därmed en tio matcher lång poängtorka.

– Fantastiskt skönt. Jag är väl ingen målskytt men jag ska bidra med poäng. Jag tycker att vi har spelat helt okej men inte lyckats med någonting framåt. Det har varit frustrerande, men det är skönt det släppte, säger centern till Mittmedia.