Barcelona återvänder man gärna till – många gånger

Barcelona beskrivs ofta som den kompletta storstaden. Och gillar man konst, arkitektur, gastronomi, mojitos, bad, berg, fotboll, shopping och sol – ja, då är Kataloniens huvudstad svårslagen. Dessutom går det alldeles utmärkt att dansa hela natten.

Barcelona liknar ingen annan stad i Spanien eller resten av världen, och de flesta som någon gång sätter sin fot här kommer tillbaka. Många gånger.
För höjdpunkterna är många, och utbudet så stort, att det är svårt att välja vad man ska lägga sin tid på under den weekendresa som de flesta gör hit.

Promenera i gamla stan, njuta av arkitekten Gaudís fantasifulla skapelser, shoppa, flanera på stranden, bada kanske, besöka enorma fotbollsarenan Camp Nou (till och med se en match?), drabbas av museifeber, frossa på någon av stadens många Michelin-krogar – eller bara njuta av många små tapas på ett hål i väggen...

Valen är många men, men som journalisten Johanna Frändén skriver i början av resguide: det här är inte staden där man ska stressa runt för att hinna bocka av så många sevärdheter som möjligt. I Barcelona ska du flanera, titta på gatuartister och slinka in på en kopp kaffe eller cava när lusten faller på.
Hann du inte se Mirómuseet, utsiktspunkten Tibidabo eller den mäktiga gotiska katedralen Santa Maria del Mar på en helg?

Då är det bara att boka in en Barcelonaresa snart igen.

Några av rubrikerna:

Resa hit

Boende

Packa rätt

Stränderna

Äta gott

Barer & klubbar

Shopping

Antoni Gaudí

FC Barcelona

Utflykter

Guiden innehåller även en karta över Barcelona och många bilder. Skriv ut och ta med på resan!
 

Resguiden till Barcelona består av 20 A5-sidor och publicerades i augusti 2011.

Du som redan är Plus-kund laddar förstås ner guiden utan kostnad!

Följ ämnen i artikeln