Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Trädgårdstrender och tekniska framtidsspaningar på årets Elmia Garden

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Trädgårdstrender och tekniska framtidsspaningar på årets Elmia Garden

Elmia Garden är norra Europas största mötesplats för trädgårdsdetaljhandeln. Den 4–5 oktober finns 160 utställare från tio länder på Elmia i Jönköping för att visa sina produktnyheter. På scen presenteras allt från den senaste tekniken till 2018 års trädgårdstrender.

På pressvisningen ger Kristin Koefoed, projektledare för Elmia Garden, en presentation av mässans nyheter och höjdpunkter. Kaj Christensen, ny vd på BoGrönt, berättar om deras arbete för att stärka medlemmarnas position på marknaden. Blomsterfrämjandet och Elitplanta presenterar sina kommande aktiviteter och Perennagruppen presenterar Årets perenn 2018.
Pressvisningen hålls onsdagen den 4 oktober kl. 12.00 på scenen i Hall D.

Nyheter och fokusområden

Vi lägger i år lite extra fokus på florister och blomsterbutikers framtida utmaningar och möjligheter. Detta presenteras i inspirationsmiljöer, livepodd och en paneldiskussion med floristbranschens ledande aktörer. I det nya inslaget Future Stories visas hur blomsterbutiker kan få ut sitt budskap med hjälp av VR-teknik, 3D-printning och sociala medier.

Elmia Garden har fler utställare än någonsin tidigare. Företag inom trädgårdsmöbler, grillar och utomhusbelysning är en grupp som tillkommit. Det är ett produktområde som även är intressant för nya besökargrupper, som fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Nominerade till Elmia Garden Award 2018

På mässan avslöjas de nominerade till Elmia Garden Award – Årets Trädgårdsprodukt 2018. År 2017 gick priset till planteringsringen i betong tillverkad av Design Björn Lidbrandt. På årets mässa visas samtliga nominerade till 2018 års utmärkelse i en utställning i Lobby Syd.

Varmt välkommen!

Du anmäler dig till pressträffen och efterföljande lunch via vårt ackrediteringsformulär

Andra pressaktiviteter på mässan:
Svenska Plantskolors pressträff 4 oktober kl. 14.30, se bifogad information.

För mer information kontakta:
Kristin Koefoed, projektledare, kristin.koefoed@elmia.se, +46 36 15 22 79
Sara Åberg, kommunikatör, sara.aberg@elmia.se, +46 36 15 20 49

Relaterade länkar

Ämnen

Relaterat innehåll

Relaterade event

Elmia - mässarrangören i Jönköping

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster. Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch. Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

http://www.elmia.se