© BERT DE DEKEN

Gault&Millau kiest voor Kempense foodtrucks

De culinaire gids Gault&Millau heeft naast de vermelding van drie nieuwe restaurants nog meer in petto voor de Kempen. Het foodtruckbedrijf van Maty Van Geirt (40) en Veronique Valkiers (37) uit Kasterlee mag zich voortaan officiële partner noemen.

bart van den langenbergh

De Kempense gastronomie laat Gault&Millau niet onbetuigd. Naast een eerste vermelding voor de restaurants Noah uit Kasterlee, Dorp 4 in Poederlee (Lille) en Puur in Turnhout vallen ook de foodtrucks van Funky Food Factory uit Kasterlee in de smaak. Het Kastels bedrijf met Finger Food Truck en Street Food Festival is uitverkoren als nieuwe partner van Gault&Millau. Dat gebeurt in het kader van POP, een afkorting van populaire restaurants, het nieuwe project waarmee Gault&Millau een aantal toegankelijke en trendy eetadressen in de kijker wil zetten.

Jonger publiek

“Gault&Millau wil een nieuw en jonger publiek aan te trekken. Wij zijn door de gids gecontacteerd om als partner met onze foodtrucks op allerlei culinaire events aanwezig te zijn”, legt een trotse zaakvoerder Maty Van Geirt uit. “In de nabije toekomst trekken we samen met Gault&Millau naar een aantal grote steden. De bekendste chefs uit België mogen daar in onze foodtrucks samen met ons allerlei gerechten klaarmaken. De culinaire gids kwam bij ons aankloppen omdat we de grootste foodtruck­aanbieder zijn in België.”

Maty Van Geirt werd maandagavond uitgenodigd op de bekendmaking van de nieuwe Gault&Millau-gids en mocht mee aanschuiven aan het diner. Hij installeerde daar ook de Golden Stage, een omgebouwde foodtruck van Street Food Festival die naast voor eten en drinken ook kan gebruikt worden voor optredens en deejays.

“De samenwerking met Gault&Millau doet ons heel veel plezier. Eten is onze grote hobby en nu kunnen we onszelf nog upgraden”, legt Maty Van ­Geirt uit. “In de Kempen beweegt er zeker iets op culinair vlak. Er zijn veel nieuwe eetzaken en Kempenaars zijn echte levensgenieters. Zij staan ook open voor nieuwe concepten.”

Pulled pork sandwich

Maty Van Geirt en zijn vriendin startten in 2002 in de Pastorij­straat in Kasterlee met hun eigen broodjeszaak Broodjes & Co. In 2007 breidden ze hun werking uit met Hapjes & Co, een cateringwebshop. In 2011 en 2014 startten ze respectievelijk met Finger Food Truck en Street Food Festival, een compleet aanbod van eten, drinken en muziek voor allerlei events voor bedrijven als privé-aangelegenheden. “We dachten jaren geleden dat we meer dan tien broodjeszaken zouden openen, maar we zijn een heel andere richting uitgegaan. Elk jaar groeit ons bedrijf Funky Food Factory met 25 procent. Enkele belangrijke klanten zijn de VRT, Unizo of Tesla”, zegt Maty Van Geirt. “We stellen in totaal 30 personen, met veel flexijobs, aan het werk. We hebben een uitvalsbasis op de kmo-zone Biezenveld in Kasterlee. Daar gebruiken we sinds twee maanden een keuken van 100 vierkante meter. Van daaruit beleveren we al onze horecaconcepten.”

De trendy horecazaak heeft een achttal foodtrucks in gebruik. Op culinair vlak vallen onder meer de Pulled Pork Sandwich en de zoete frieten in de smaak.