Foto: TT

Hund fick giftigt ämne på tassarna vid vägarbete

Uppdaterad
Publicerad

Ett dåligt skyltat vägarbete på en cykelväg i Laholm gjorde att Kevins hund fick något giftigt på sina tassar. Dessutom förstördes Kevins kläder och barnvagn.

När Kevin och hans sambo var ute på promenad i Blåkulla i början av september passerade de en vägarbetsskylt vid cykelbanan. Skylten var en så kallad A20-skylt, en triangel med röd ram och en person som gräver. En bit in på cykelbanan märkte de att det klibbade under fötterna.

– Vi hann bara ta några steg, men hunden hade sprungit före, berättar Kevin.

Det visade sig senare att det var ett förberedande medel inför asfaltering som lagts och familjen fick bland annat lägga flera timmar på att rengöra hundens tassar för att skydda den från ämnet som enligt veterinären ska vara giftigt.

Dessutom blev parets skor och byxor förstörda och deras barnvagn blev ordentligt skadad.

Otydlig skyltning

Kevin berättar att vägarbetet var dåligt skyltat och att ingen arbetare syntes till i närheten.

– De hade inte satt upp något alls. Vi kanske skulle fattat själva att vi inte skulle gå där men det var inte inhägnat eller någonting sådant, säger han.

I ett mejl till kommunen vill Kevin och hans sambo nu ha kompensation för de skador som de fick. De menar att det beror på den otydliga skyltningen och informationen om det pågående asfalteringsarbetet.

Kommunen svarar

Det finns inget krav på att man måste varna för klibbig väg eller liknande.

Katarina Paulsson, enhetschef på planeringskontoret i Laholms kommun, anser att A20-skylten var tillräcklig för att Kevin och hans sambo skulle förstå att de inte skulle gå på cykelbanan.

– En sådan skylt är ju till för att du ska se upp, att här händer det något. Jag tycker att den räcker, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.