Drömstart gav Leksand segern mot Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Växjö lyckades inte hämta sig från Leksands kanonstart på kvällens möte i svenska hockeyligan. Efter tre mål på fyra minuter i den första perioden kunde tabelljumbon vinna med 5-1 borta mot smålänningarna.

Jens Bergenström öppnade målskyttet fem minuter in i matchen. Sedan hakade Robin Gartner och Fabian Brunnström på i målprotokollet för Leksand som hade ledningen med 3-0 efter 9.28.

Växjö, som kom från 3-2-segern i torsdags mot HV71, reducerade tidigt i den andra perioden – men det här var Leksands kväll.

SHL

Mattias Ritola sköt in 4-1 och Fabian Brunnström ökade på till 5-1 i slutperioden. Leksands tredje bortaseger för säsongen och nu ligger laget på samma poäng som nästjumbon Modo.

– Vi fick en bra första period med ganska bra utdelning. Klart att det blir skillnad än om man hamnar i underläge på bortaplan, säger Leksands tränare Andreas Appelgren till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.