Kokosimme listan kesäisistä kahvilaihanuuksista eri puolelta maata. Näissä paikoissa herkkujen lisäksi tunnelma on kohdillaan.

1. Tuhannen Tuskan Kahvila, Loviisa

Tuhannen Tuskan Kahvila sijaitsee paikassa, jossa kieltolain aikaan toimi salakapakka. Nyt vehreällä sisäpihalla voi nauttia kahvia kukkakuvioisista posliinikupeista.

Osoite: Mariankatu 2c / Poikkikuja, 07900 Loviisa

2. Kokkolan Vohvelikahvila, Kokkola

Kokkolan Vohvelikahvila sijaitsee idyllisessä museokorttelissa. Kahvilasta saa nimensä mukaisesti vohveleita, joiden täytevaihtoehdot vaihtelevat makeasta suolaiseen.

Osoite: Pitkänsillankatu 26, 67100 Kokkola

3. Miriam’s, Jyväskylä

Jyväskylän keskustasta löytyvä Miriam’s on glitteriunelma. Pinkin sävyt ja kimalletapetti luovat ylellisen tunnelman. Kahvilalla on myös kesäisin terassi.

Osoite: Asemakatu 12, 40100 Jyväskylä

4. Satamakaffila Nuotta, Kemi

Satamakaffila Nuotta on kaupungin kesäolohuone, jonka itseleivottua herkkupannaria tullaan syömään kaukaa. Nuotta on brändännyt itsensä koiraystävällisenä ravintolana, jonka näkee kahvilan somesta ja koirille suunnatusta menusta.

Osoite: Rantabulevardi 7 / Luulajantie, 94100 Kemi

5. Kriikun Myllykaffila, Ylistaro

Teemu Kujala

Kriikun mylly ja sen kahvila sijaitsevat suojellun, vapaana virtaavan Kirkonkosken rannalla Kyrönjoen kansallismaisemassa. Kahvin voi nauttia tunnelmallisessa tuvassa tai terassilla aivan kosken kupeessa.

Osoite: Kaukolanraitti 71, 61400 Ylistaro

6. Bear Park Cafe, Helsinki

Bear Park Cafe on kulmakahvio Kalliossa. Sen retrohenkinen sisustus tekee kahvilasta omaleimaisen. Paikka mainostaa itseään gay-kahvilana, johon kaikki ovat tervetulleita.

Osoite: Agricolankatu 13, 00530 Helsinki

7. Café Vinssi, Förby

Café Vinssi sijaitsee Förbyssä, Särkisalon isoimmassa kylässä. Viihtyisän kesäkahvilan terassi aukeaa merelle. Kahvila on tunnettu tunnelmallisista illoista, jolloin terassilla esiintyy paikallisia laulajia.

Osoite: Irmer Stenbergin tie 20, 25640 Förby

8. Makasiinikahvila, Anjala

Ankkapurhan Makasiinikahvila sijaitsee Kouvolassa Anjalan kartanon viljamakasiinissa, joka rakennettiin vuonna 1842. Tarjolla olevat herkut leivotaan vanhassa kivinavetassa kahvilaa vastapäätä.

Osoite: Ankkapurhantie 6a, 46910 Anjala

9. Koivurannan Kahvila, Oulu

Koivurannan Kahvila sijaitsee Oulujoen rannalla. Ainutlaatuista kahvilakokemusta vahvistavat maisemien lisäksi historiallinen 1900-luvun alun talo.

Osoite: Kasarmintie 51, 90230 Oulu

10. Vesikioski, Joensuu

Joensuun Vesikioski on tunnettu pullavohvelistaan, jonka ilosanomaa kahvilassa käyneet jakavat eteen päin. Aivan keskustan kupeessa sijaitsevaa kiskaa pidetään auki säävarauksella.

Osoite: Keskusaukio 4, 80100 Joensuu

11. Marina Cafe Laituri, Kotka

Marina Cafe Laituri sijaitsee Sapokan pienvenesataman ytimessä. Kesäisin kahvila-ravintolan terassilla voi nauttia tulevista ja lähtevistä veneistä, talvikaudella paikalla voi harrastaa kylmävesiuintia.

Osoite: Meriniementie 1, 48100 Kotka

12. Kahvila Papu, Perniö

Anita Pukki

Perniön keskustassa sijaitsevassa kahvilassa on tarjolla kotileivonnaisia. Kahvilan sisustus on omaperäinen, ja jokainen huonekalu ja esine kertovatkin tarinoita historiasta.

Osoite: Salontie 7, 25500 Perniö

13. Cafe Taideterassi, Helsinki

Töölönlahden kupeessa seisova Cafe Taideterassi on upea sininen huvila. Kahvila on täynnä erikoista taidetta herkullisia leivonnaisia unohtamatta. Kahvilan puutarhassa voi ihastella viktoriaanisen ajan tyylistä lasten leikkimökkiä.

Osoite: Linnunlauluntie 11a, 00530 Helsinki

14. Kahvila Runo, Tampere

Kahvila Runo on light academia -henkisen romantikon tyyssija. Kahvila henkii eurooppalaista korttelikahvilatunnelmaa ja se sijaitsee Tampereen vanhassa kaupungissa, suloisessa rakennuksen kulmauksessa.

Osoite: Ojakatu 3, 33100 Tampere

15. Café Viktor, Maarianhamina

Mikko Uosukainen / Visit Åland

Maarianhaminan keskustassa sijaitseva Café Viktor ei ole vain kahvila, vaan sen yhteydessä toimii oma käsityö- ja designputiikki sekä pieni galleria.

Osoite: Torggatan 15, 22100 Maarianhamina

Juttu on julkaistu alun perin 19.6.2022.