Hopen Toivon päivän kampanja tuo toivoa monelle lapselle ja nuorelle

Kampanjassa kerätään rahaa vähävaraisten lasten ja nuorten haaveiden toteuttamiseen. Suomessa vähävaraisissa perheissä elää noin 120 000 lasta.

Taiteilijan siveltimiä purnukassa
Nuoret voivat haaveilla esimerkiksi seinäkiipeilystä, matkasta ystävän luo tai vaikka maalaustarvikkeista. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle
Anne-Maria Niskanen

Hope ry:n perinteinen Toivon päivän kampanja käynnistyy lauantaina. Kampanjan lahjoituksilla toteutetaan vähävaraisten lasten ja nuorten haaveita.

Hopen toiminnanjohtaja Eveliina Hostila kertoo, että nuorten unelmat saattavat yllättää aikuisen.

– Vähävaraisessa perheessä elävä nuori jää usein ulkopuolelle sellaisista asioista, jotka ovat kavereille arkisia. Unelmat ovat koostaan riippumatta hyvin tärkeitä, Hostila muistuttaa Toivon päivän kampanjaa koskevassa tiedotteessa.

Nuori voi haaveilla esimerkiksi seinäkiipeilystä, matkasta ystävän luo tai vaikka maalaustarvikkeista. Lasten ja nuorten haaveet ja unelmat löytyvät Hopen verkkosivuilta. Hyväntekeväisyysyhdistyksen kampanjan kohteena ovat 12–17-vuotiaat lapset ja nuoret.

Hope muistuttaa unelmien tärkeydestä ja siitä, että kaikki ansaitsevat tasa-arvoisen lapsuuden perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Kampanja huipentuu kesäkuun 4. päivä vietettävään Toivon päivään.

Tänä vuonna lasten ja nuorten toiveita toteutetaan paikallistoimijoiden avulla pääkaupunkiseudulla, Hyvinkää-Riihimäen seudulla, Hämeenlinnassa, Kajaanissa, Kokkolassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Oulussa, Porissa, Seinäjoella, Tampereella, Turussa sekä Vaasassa.

Suosittelemme