AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 26.3.2021

KTP haki voiton EIF:sta - "Onnistuimme joukkueena hyvin"

Kuva: Mikko Mäkelä

Ykkösen kauteen valmistautuva EIF Tammisaaresta ja Veikkausliigakauden alkamista odottava KTP mittasivat toistensa kevätkunnon perjantai-iltapäivän harjoitusottelussa.

KTP lähti otteluun totutusta poiketen neljän pelaajan puolustuslinjalla, jossa pelasivat oikealta vasemmalle Pierre Nquinda, Michael Ogungbaro, Matias Paavola ja Thomas Agyiri. Johannes Laaksonen ja Niklas Leinonen rouhivat keskikentän pohjalla Anttoni Huttusen pelatessa hieman heidän yläpuolellaan. Hyökkäyskolmikon muodostivat Antti Mäkijärvi, Aleksi Tarvonen ja Matias Tamminen. Maalilla täydet 90 minuuttia pelasi Anton Lepola.

Vaikka peli alkoikin tunnustellen ja melko matalalla intensiteetillä, pääsi KTP ensimmäiseen vaaralliseen maalipaikkaansa jo ottelun kahdennellatoista minuutilla. Muutaman kerran laidaltaan terävästi noussut Pierre Nquinda keskitti laadukkaan pallon Tarvoselle, mutta pusku suuntautui hieman ohi vasemman alanurkan. Mitä pidemmälle puoliaika eteni, sitä selvemmin KTP otti peliä haltuunsa. Tarvonen pääsi vielä puolittaiseen murtautumiseen aivan ensimmäisen jakson lopulla, mutta tälläkään ei hätyytelty EIF:n maalia.

Toinen puoliaika sai KTP:n kannalta surullisen alun kun Johannes Laaksonen jyräsi rangaistusalueella tylysti ja tarpeettomasti EIF-pelaajan. Pallo vietiin pilkulle, ja Xhevdet Gela sijoitti pallon hallitusti ohi Lepolan. Pelikellossa oli tällöin 50 minuuttia ja laukaus oli kotijoukkueen ensimmäinen koko ottelussa. KTP käynnisteli takaa-ajoaan vaihtamalla ensin tunnin kohdalla viisi pelaajaa ja kymmentä minuuttia myöhemmin kolme lisää.

Kun 76 minuuttia oli pelattu, punnersi KTP ottelun tasoihin. Anton Eerola ja Matias Lindfors petasivat erittäin näppärän syöttökuvion päätteeksi vetopaikan David Ramadingayelle, joka sijoitti pallon hallitusti alanurkkaan. Maali oli ansaittu ja heti maalin jälkeen oli nähtävissä ettei tasapeli tyydyttäisi tänään KTP-pelaajistoa. Seuraavat 10 minuuttia KTP:n prässäsi aktiivisesti ja sai riistoja syvällä EIF-alueella. Ensimmäinen sauma voittomaaliin oli Anton Eerolalla, mutta veto kilpistyi EIF-maalivahtiin. Myös Matias Lindfors, jonka Asier Arranz vapautti maalipaikkaan hetkeä myöhemmin, epäonnistui omassa yrityksessään. 1-2 -voittomaali syntyi lopulta Arranzin kulmapotkusta, kun Paavo Voutilainen pääsi suoraan volleysta pamauttamaan pallon verkkoon.

Ottelun loppuhetkillä Matias Paavola esti vielä EIF-läpiajon oikea-aikaisella liu'ullaan ja turvasi voiton vihreävalkoisesta harjoitusvastuksesta.

Päävalmentaja Argo Arbeiter oli otteluun kokonaisuutena melko tyytyväinen.

- Onnistuimme joukkueena hyvin ja etenkin ottelun alussa ja lopussa loimme hyviä paikkoja, vaikkakin viimeistelyssä saisimme olla terävämpiä. Puolustuksemme piti EIF:n poissa laukaisupaikoilta ja se on hyvä merkki. Jos onnistujista joku pitää nostaa esille, niin Pierre (Nquinda) pelasi tänään hyvin, Arbeiter sanoi

- Halusin peluuttaa joukkuetta tänään erilaisessa ryhmityksessä, jotta meillä on vaihtoehtoja tulevaa kautta varten. Peliaikaa halusimme tänään antaa tasaisesti kaikille, päätti Arbeiter.

KTP:n seuraava vastustaja on mielenkiintoinen, sillä vastaan asettuu taitava U21-maajoukkue Bolt Arenalla Helsingissä jo tulevana maanantaina kello 14.

KTP: Lepola, Agyiri (71. Alvarez), Ogungbaro (71. Voutilainen), Paavola, Nquinda (63. Sissoko), Laaksonen (71. van Weert), Leinonen (63. Arranz), Mäkijärvi (63. Lindfors), Huttunen (63. Ramadingaye), Tarvonen, Tamminen (63. Eerola)