Pressmeddelande -

Mockfjärds rekryterar med ett nytt koncept

Tisdagen den 24 april kl 18.00 öppnar Mockfjärds dörrarna till huvudkontoret för en jobbaudition där alla som är intresserade av tjänsten är välkomna att delta. Det personliga mötet står högst upp på agendan och alla som kommer garanteras en personlig arbetsintervju.

Kimmy Dalbjer, chef på Customer Development Center på Mockfjärds, avdelningen som söker ny medarbetare:

– Vi får generellt in väldigt många jobbansökningar till Mockfjärds, vare sig vi söker en tjänst eller inte. Vår jobbaudition är ett sätt att ge alla samma chans och undvika att sålla bort någon i tidigt skede till exempel på grund av för lite erfarenhet. Vi vill träffa så många som möjligt och det personliga mötet är precis lika viktigt som ett starkt CV helt enkelt, säger Kimmy.

Engagemang är ett av Mockfjärds ledord och är något som genomsyrar hela bolaget.

– Rekrytering av engagerade och motiverade medarbetare är väldigt viktigt för att kunna stärka den marknadsledande position som vi har idag. En jobbaudition är ett nytt och spännande sätt att göra det på, det visar på ett engagemang från båda parter och vi ser fram emot alla intervjuer på tisdag säger Raoul Augustsson, CEO för Mockfjärds Fönster AB.

Mockfjärds ger alla samma chans och hoppas på många intressanta möten.

– Egentligen är det inte viktigt hur många som kommer, för oss är individen det viktiga, att rätt personer kommer och att vi får träffa vår framtida kollega. Men även att den personen får träffa oss, känna på miljön här på huvudkontoret och träffa flera kollegor från Mockfjärds. Jag upplever att det finns mycket kompetens där ute och rekrytering på traditionellt sätt gör att du bara träffar en bråkdel av de som söker tjänsten. Via en jobbaudition får vi i princip träffa alla som är intresserade och ingen sållas bort för tidigt i en urvalsprocess, vilket vi ökar chanserna till en lyckad rekrytering säger Kimmy.

Mockfjärds har redan märkt av ett ökat intresse kring tisdagens jobbaudition.

– Vi gick nyligen ut med det här i våra sociala kanaler och vi har redan fått både mail och telefonsamtal från sökanden som har frågor om kvällen. Det är bra, det visar på engagemang och det är precis vad vi vill ha. Visst kan en sådan här kväll göra att vissa inte har möjlighet att delta, det är vi medvetna om, men fördelarna väger tyngre säger Kimmy.

Ämnen

  • Bygg, fastighet

Kategorier

  • borlänge
  • rekrytering
  • nytt jobb
  • jobbaudition

Mockfjärds erbjuder kvalitetsfönster, dörrar och monteringsarbeten till egna hem och bostadsrätter. Det helhetskoncept som erbjuds våra kunder innefattar rådgivning, måttagning, planering och installation av fönster och dörrar. Mockfjärds Fönster AB grundades 1997 av bröderna Veli-Matti och Tero Heikkinen och ägs sedan 2012 av Dovista. Du kan också följa Mockfjärds Fönster på Facebook.

Kontakter

Malena Ogemar

Presskontakt Marknadschef MFM Marknad 0241-255 29