Felicia Grimmenhag och Peder Fredricson är nominerade till det prestigefyllda priset: FEI Awards. Foto: Bildbyrån

Svenska ryttare nominerade till FEI Awards

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson och Felicia Grimmenhag är nominerade i varsin klass till ridsportvärldens finaste priser FEI Awards.

Efter EM-succén på hemmaplan där Peder Fredricson, 45, tillsammans med All In tog guld i hoppning har den 45-årige Jerringsprisvinnaren nu nominerats i kategorin, Best Athlete.

Fredricson nominerad

”Med en nations hopp på sina axlar lyckades Peder prestera två felfria rundor och hjälpa det svenska laget till ett EM-silver på hemmaplan. Under enorm press höll han sedan nerverna i styr och blev till publikens stora glädje individuell EM-mästare”, lyder motiveringen.

Fredricson gör upp om priset med Isabell Werth (Tyskland), Ingrid Klimke (Tyskland) och Pepo Puch (Österrike).

Paradressyrens stjärnskott Felicia Grimmenhag är i sin tur nominerad i kategorin, Against All Odds. Ett pris som går till en ryttare som lyckats med sina ambitioner, trots fysiskt handikapp eller svåra personliga omständigheter.

”23-åriga Felicia var som 17-åring med om en mopedolycka där hennes hjärta slutade slå i 15 minuter. Trots att hon förlorade båda sina ben är hon nu med i det svenska Para-dressyrlaget och under EM  presterade hon tillsamans med sin häst Tarot E nytt personbästa i varje tävling”

Prestigefyllt pris

FEI Awards delades ut för första gången 2009 där syftet är att att uppmärksamma män, kvinnor, unga och organisationer som bidrar med något speciellt för att utveckla och föra ridsporten framåt. Både ”bakom kulisserna” och inne på arenan.

Vinnarna tillkänngages på FEI Awards galan som hålls i Montevideo, Uruguay, den 21 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.