3 anledningar till att investera i en säkerhetsdörr

Ditt hus må vara en plats konstruerad av väggar, golv och tak. Ett ställe där du förvarar dina ägodelar och kan komma och gå som du vill. Men nog är det så mycket mer än bara det. Ett hus är ett hem, där gemenskap skapas bland familj och vänner. Hemmet är ett rum fyllt av värme där du kan finna ro i vardagen, en plats där man alltid är trygg. Ett hus är ett hem fyllt av minnen av upplevelser och objekt. I ett hem ska man känna sig säker, vare sig man är där eller ej. Har du ingen vakthund på jour eller grannar som patrullerar är det kanske dags att vidta andra åtgärder. Genom att skydda dig själv och ditt hem med säkerhetsdörr får du både förebyggande säkerhet, men även direkt säkerhet vid inbrottsförsök.

ANNONS
|

1. Riskförebyggande funktion

Med en säkerhetsdörr minskar du inbrottsrisken maximalt. Vill man lyckas som inbrottstjuv väljer man bort säkerhetsdörren, då denna är avsevärt mycket svårare att forcera. En vanlig dörr kan man med lite vana ta sig igenom på en minut medan säkerhetsdörren är nästintill omöjlig att bryta upp. Svagheten i en vanlig trädörr sitter inte i låset utan ofta i själva träkarmen och fästningen i väggen. En säkerhetsdörr däremot är konstruerad av stål med säkrare fästning och en robust låsanordning. Den invecklade stålstrukturen gör dörren kraftfull och högst inbrottssäker.

2. Multifunktionell

Inte nog med att de är inbrottssäkra. Dagens säkra dörrar skyddar även mot brand. Materialet och konstruktionen av dagens säkerhetsdörrar gör dem mer resistenta mot brand än någonsin. Säkerhetsdörrar fungerar precis som brandceller och hindrar att en eventuell brand sprids mellan lägenheter och trapphus.

ANNONS

Är du också trött på skrikande ungar, sena hemmafester och morgonpigga lägenhetsrenoverare? Du kan betrakta din sovmorgon tryggad från och med nu. Mer lugn och harmoni i vardagen följer tillsammans med tillhörande ljudisolering. Med en säkerhetsdörr dämpas ljudvågorna vilket innebär att du håller andras ljud ute och ditt ljud inne. Kanske bra även för grannen om nu någon familjemedlem siktar på karriär som trummis. Dörrarna isolerar även mot rök och tätar mot lukt. Cigarettrök i trapphuset och oset från andras matlagning hålls alltså utanför lägenheten.

3. Anpassad design

Robust och charmlös? Det är bara en myt, enligt vår undersökning. Det finns leverantörer som anpassar designen på din säkerhetsdörr. Du behöver alltså inte välja bort säkerhetsdörren på grund av ett livlöst utseende. Idag produceras dörrarna i många olika designer. Beroende på vilken ton och stil ditt trapphus har, kan du specialanpassa dörren för att smälta in med resten.

Artikeln sponsras av Svenska Skydd.

ANNONS