Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Spanien

Svenskorna tas på bar gärning i spansk turistort

De berusade svenska turisterna fastnade på film i turistorten Marbella, Spanien.

Diego Skalona, 43, bor i byggnaden intill och är trött på turisternas respektlöshet.

– Som en förälder till tonåringar skäms jag för hur de här ungdomarna roade sig, säger han.

Här härjar de svenska turisterna i turistorten.
Foto: Skärmdump
De skriker, svär och förstör – mitt i natten.
Foto: Skärmdump

Runtom i Spanien ska nya regler försöka kontrollera spridningen av privata lägenheter som hyrs ut till turister genom tjänster som Airbnb och HomeAway, skriver sajten The Local.

Möjligheten att hyra ut sin lägenhet för att tjäna extra pengar lockar, men nu upplever många att bakslaget har kommit – lägenheter i stora städer och vid turistorter svämmar över med semesterfirare.

Invånare upplever att högljuddhet och andra störande beteenden från turisternas håll är ett växande problem.

Sommaren 2017 rapporterade Expressen om missnöjet som sprids bland spanska invånare mot svenska turister i Mallorca. Turismen beräknas samtidigt stå för drygt 16 procent av alla jobb i Spanien – men alla trivs inte med det.

En video, som las ut på en sida för invånarna Marbella, där svenska turister skriker, svär och förstör mitt i natten har fått spridning på Facebook.

Skriker och svär på svenska

De tre kvinnorna skriker mot varandra och andra mellan klockan 04 och 05 på måndagsmorgonen. I den tre minuter långa videon blir de tillsagda flera gånger och skriker ”jag hatar dig”, ”fuck you” och ”håll käften” till kvinnan som filmar.

De skriker högt mellan varandra medan de släpar runt på ett träd som de förstör på gatan.

Foto: Skärmdump

Filmen spelades in av Diego Skalonas granne i Marbella, Spanien. 45-åringen la ut videon på sitt konto och vill att den ska spridas vidare.

– Som en förälder till tonåringar skäms jag för hur de här ungdomarna roade sig. Det här är inte Magaluf, säger Diego till Expressen.

– Det är väldigt irriterande för oss som jobbar varje dag.

”Det här är vad som händer”

Kvinnorna skriker både på engelska och svenska. När en man ropar och ber dem dämpa sina röster från ett fönster i närheten blir stämningen hårdare.

De börjar då skrika svordomar och en av kvinnorna välter ett planterat träd utanför mannens port – men hamnar själv under trädet.

Foto: Skärmdump

– Det här är vad som händer när du hyr ut en lägenhet till turister, säger kvinnan som filmar.

I slutet av videoklippet uppger kvinnan bakom kameran att hon har ringt polisen.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.