Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

Nyt tuli työtuomioistuimen ratkaisu: Motiivi-lehti kertoo, että Jyväskylä joutuu maksamaan viidelle palomiehelle lähes 500 000€

Työtuomioistuin antoi eilen päätöksen, joka velvoittaa Jyväskylän kaupungin maksamaan viidelle JHL:läiselle palomiehelle lähes puoli miljoonaa euroa saamatta jääneitä palkkoja.

Demokraatti

Demokraatti

Lisäksi se joutuu korvaamaan kantajan, Julkisen alan unionin, oikeudenkäyntikulut., uutisoi JHL:n Motiivi-lehti. Suurin yksittäinen saatava on 99 000 euroa.

Työtuomioistuimen mukaan Keski-Suomen pelastuslaitoksen paloasemilla on sovellettu varallaoloa, vaikka kyse on ollut työajasta. Työnantajan määräämä varallolojärjestelmä oli käytössä 2004 tammikuusta vuoden 2016 maaliskuun loppuun. Tuona aikana palomiehillä oli velvollisuus saapua paloasemalle viiden minuutin kuluttua hälytyksestä.

TYÖTUOMIOISTUIMEN mukaan viisi minuuttia oli niin lyhyt aika, että se ei jättänyt varallaolijoille muuta mahdollisuutta kuin oleskella paloaseman välittömässä läheisyydessä. Tällä perusteella se ratkaisi asian palomiesten eduksi, Motiivi kertoo.

“Osasin odottaa ratkaisua. Työtuomioistuin on perustellut päätöksen hyvin, ja se on linjassa Euroopan unionin oikeuden ja korkeimman oikeuden aiempien ratkaisujen kanssa”, JHL:n sopimusasiantuntija Hannu Moilanen kommentoi.

Työtuomioistuimen ratkaisu jää pysyväksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE