Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Turkse dreumes stunt met contracteren van goalgetter Demba Ba

Laatste update:

Demba Ba is de nieuwste aanwinst van Göztepe, de huidige nummer zeven van de Süper Lig. De aanvaller is overgenomen van Shanghai Shenhua, waar de 32-jarige Senegalees nog een contract had tot de zomer van 2018.

Besiktas en Konyaspor toonden eveneens belangstelling, maar de 22-voudig international heeft dus gekozen voor het bescheiden Göztepe. Ba keert daarmee terug naar het land waar hij al eerder speelde, want in dienst van Besiktas kwam hij tot 28 doelpunten en 7 assists in 46 officiële wedstrijden.

Besiktas verkocht Ba in de zomer van 2015 voor dertien miljoen euro aan Shanghai. Hij maakte in China 29 doelpunten in 37 wedstrijden en liep in juli 2016 een beenbreuk op, waardoor hij in februari 2017 pas weer in actie kon komen. Inmiddels is Ba topfit, zo heeft de voorzitter van Göztepe verzekerd.

Ba speelde in de jeugd bij SM Montrouge en Rouen en maakte in de zomer van 2006 de overstap naar Excelsior Moeskroen. Hij brak pas écht door bij TSG Hoffenheim en speelde vervolgens voor West Ham United, Newcastle United, Chelsea en dus Besiktas en Shanghai Shenhua. Ba pakte één prijs, want in 2016/17 werd hij kampioen met Besiktas.

Denk jij dat Göztepe zich gaat plaatsen voor Europees voetbal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Demba Ba wat een fenomeen was het bij Besiktas. Veel geluk bij Goztepe.

Knap hoe al die Turkse ploegen zoveel (oud) sterren binnen kunnen halen. Hebben ze dan echt zoveel meer geld te besteden dan in andere landen/competities?

31 januari 2018 om 17:45

Nee hoor valt mee, Ba heeft al bij Besiktas gespeeld en was heel gelukkig in Turkije, bovendien is hij lang geblesseerd geweest en er waren geen andere opties dus dan is de keuze snel gemaakt. Hij is tevens een moslim dus van China naar Turkije is in islamitische opzicht ook een voordeel.

31 januari 2018 om 17:56

Demba Ba een ster? Hij heeft een half seizoen top gespeeld bij Newcastle en verdiende daaraan een transfer naar Chelsea. Bij Chelsea was hij ruk alleen zijn goal tegen PSG was belangrijk. En de goal die hij maakte tegen Liverpool na het slippertje van Gerard. Daarna heeft hij een leuk seizoen gespeeld bij Besiktas om vervolgens naar China te vertrekken. Ik vind dit niet echt een carrière van ster, jij wel?

Blijf het altijd bijzonder vinden hoeveel Afrikaanse spelers via België hun weg in het profvoetbal vinden. Als ik kijk naar Feyenoord en Ajax (Ja, Serero misschien) die in het verleden Afrikaanse spelers haalden was dat geen groot succes. Wordt daar echt zo gescout zoals wij in met name in Scandinavië scouten? Maar afijn; toch een bijzondere stap van deze Demba Ba.

31 januari 2018 om 17:42

Als klap op de vuurpijl hadden we in Belgie natuurlijk Beveren a.k.a. Klein-Ivoorkust met Boka, Toure, Gervinho, Copa, Romaric etc.

31 januari 2018 om 17:57

Zal vast iets te maken hebben met het imperialistische verleden van de beide landen.

31 januari 2018 om 18:03

Ja, in die richting dacht ik ook al inderdaad, maar wist dat nooit precies. Vandaar dat ik het me eindelijk eens afvroeg.

31 januari 2018 om 17:54

@mgmv nou Trabelsi, Kanu, Mcarthy en Pienaar zijn idd volledig mislukt bij Ajax.... of tellen die niet.

31 januari 2018 om 18:01

Ja nja, heb het dan ook over het recente verleden. Ik merk altijd dat er ontzettend veel Afrikaanse spelers vanuit België de oversteek maken en vroeg me af hoe dat zat. That's it. En stel ook nergens dat het hier "volledig mislukt" is?

31 januari 2018 om 18:51

De meest grote overeenkomst van de meeste Afrikaanse voetballer is de taal, Frans. Daardoor passen ze zich makkelijker aan en vanuit daar groeien ze door. Een ander ding is de niet-EU salariseis in Nederland, dan zijn ze niet te betalen. Belgische clubs hebben vaker connecties met landen zoals Ivoorkust en daar zetten ze scholen op. Kijk maar naar ASEC Abidjan waar Beveren een connectie mee had met Gervinho, Yaya Toure, Kolo Toure etc etc. Nederland heeft juist weer een connectie met Scandinavië. Nederland zorgt voor deze spelers voor minder aanpassingsproblemen en ze voelen zich hier prima thuis. Daarnaast houden Zweden van verzorgd voetbal terwijl België zich meer richt op snelheid en golft het spel meer heen en weer

31 januari 2018 om 23:58

Ah, thanks. Duidelijk inderdaad. Ik volg veel competities en kan er dan ook veel over meepraten, maar de Belgische volg ik eigenlijk totaal niet. Fijn dat diverse reacties me dus kunnen helpen met dit soort antwoorden. Ben soms wel jaloers als ik die grote krachtpatsers zie die daar met regelmaat dus vandaan komen.

1 februari 2018 om 08:07

Buiten alle valide redenen die hieronder al genoemd zijn is de belangrijkste reden in mijn ogen dat de regels die de Knvb en de bond in Belgie hebben opgelegd heel anders zijn. In Nederland moet je een speler van buiten de EU een heel hoog salaris betalen en daarom kan je niet zomaar het risico nemen door 4-5 spelers uit Afrika te nemen bij een club in het rechterrijtje bijvoorbeeld. (Ik dacht dat dit bedrag rond de 30 duizend per maand is voor spelers boven de 21 en 15 duizend voor spelers onder de 21).

We lopen daarom vaak talent mis, maar ik moedig dit alleen maar aan. Op die manier blijft de focus op opleiden in Nederland zoveel mogelijk bestaan en je ziet vaak dat veel van die spelers in bijvoorbeeld Italie helemaal niet goed terecht komen en daar niet meer naar omgekeken wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren