Med24 effektiviserar sitt e-handelslager genom automation

Report this content

Med24 fokuserar på hälsa, skönhet och medicare. Deras mål är att ge sina kunder en utmärkt shoppingupplevelse genom att erbjuda låga priser, snabb leverans och Nordens största produkturval. Med en tillväxt på över 400 % de senaste tre åren och mer än 10.000 produkter på lager, använder företaget plockautomater från Kardex Remstar för att kunna garantera kostnadseffektivitet, hastighet och kundnöjdhet.

Under en typisk arbetsdag hanterar Med24’s plockteam omkring 4.500 orderrader (ca. 1.500 order och 3 linjer per order). Genom en jämn ökning av varumängden på 15 % per år, nådde de till slut en kritisk mängd på över 10.000 varor. Lagret blev för trångt för att effektivt lagra, plocka och packa produkterna och företaget behövde optimera golvytan, samtidigt som de bevarade sin produktivitet och korta leveranstid. De började därför leta efter lösningar för att utnyttja deras kvadratmeter på bästa möjliga sätt.

För att öka Med24’s lagerkapacitet installerade Kardex Remstar 6 stycken Megamat RS 350. Tre månader senare installerade de 3 till. „Denna typ av skalbarhet är avgörande för oss. Vetskapen om att vi kan lägga till maskiner genom en smidig process ger oss en hög grad av flexibilitet inför vår fortsatta tillväxt“ säger Nils K. Træholt, ägare och VD på Med24.

Tack vare de semi-automatiserade lagersystemen har Med24 optimerat sin golvyta genom att lagra 90 % av deras produkter (9.000 varor) på ett 200 m2 stort plockområde. Lagerhanteringssystemet, Power Pick Global, med Color-Picking funktionen, gjorde det möjligt för dem att öka deras effektivitet, genom att plocka upp till 50 order på samma gång och minska plocktiden med 60 %. Användarvänligheten har också bidragit till en snabb upplärning av ny personal, som når full plockhastighet efter bara 2-3 timmar på jobbet (jämfört med 2-3 månader tidigare). „Megamat RS 350 har visat sig vara den perfekta lagerlösningen för oss. Ett utmärkt utnyttjande av ytan och hög effektivitet har gjort vår verksamhet mycket mer konkurrenskraftig“, säger Nils K. Træholt.

Kardex Remstar är en av världens ledande tillverkare av lager- och plockautomater. Tack vare flexibla automatiserade lösningar, hjälper Kardex Remstar kunder i alla branscher att effektivisera sina lager genom ökad platsbesparing, hastighet och precision.

Taggar:

Media

Media

Citat

Megamat RS350 har visat sig vara den perfekta lagerlösningen för oss. Ett utmärkt utnyttjande av ytan och hög effektivitet har gjort vår verksamhet mycket mer konkurrenskraftig.
Nils K. Træholt, ägare och VD på Med24
Denna typ av skalbarhet är avgörande för oss. Vetskapen om att vi kan lägga till maskiner genom en smidig process ger oss en hög grad av flexibilitet inför vår fortsatta tillväxt.
Nils K. Træholt, ägare och VD på Med24