Luleå favorit till nytt SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

På fredag är det dags för damernas hockeypremiär i SDHL. Och det blir en finalrepris direkt. Linköping tar emot mästarna Luleå/Munksunds SSK. Och det var just Luleå som tippades vinna vid dagens presskonferens.

– Det är en ära att vara mästare. Det krigade vi hårt för förra säsongen. Får fortfarande rysningar i kroppen över bilderna på guldet, säger Johanna Fällman, Luleå/Munksunds SSK till SVT Sport.

Luleå fortsätter resan mot att göra damhockeyn mer professionell. Under kommande säsong kommer laget att ha träningar på förmiddagar.

– Luleå går i bräschen för damhockeyn. Det är kul att få vara med i den utvecklingen.

Lite överraskande fick Leksand näst flest tips, efter Luleå, på dagens upptaktsträff.

– Jag tror och känner att vi har något stort på gång. Jag delar andras känsla. Truppen är ruggigt motiverad i år. Jag känner att alla är beredda att nå toppen i år och inget skulle betyda mer än ett SM-guld med Leksand, säger Sofia Engström, Leksand, till SVT Sport.

Årets SDHL ser också ut att bli jämnare än någonsin.

– Jämnare serie än någonsin tycker jag. Bra att det går framåt på damsidan. Linköping lär hota men Leksand är uppstickaren som gör en stor offensiv satsning. Framför allt är det de som blir roliga att möta, säger Johanna Fällman till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.