Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Peter Adlersson

Treåring rymde – hittad mitt i trafiken utan skor

En treåring utan skor på fötterna irrade omkring ensam ute på en hårt trafikerad gata i Göteborg, enligt polisanmälan.

– En privatperson tog hand om barnet och larmade oss, berättar Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Det visade sig att treåringen lämnat en förskola i närheten.

En treåring rymde från en förskola i Göteborg.
Foto: SANNA DOLCK / KVP

Händelsen inträffade under onsdagen. En polisanmälan har nu gjorts mot den kommunala förskolan i Göteborg.

– Den är upprättad av jourhavande förundersökningsledare och brottsmisstanken är ”Framkallande av fara för annan”, berättar Adlersson.

Inte första gången

Enligt rapporten från patrullen som larmades ska detta inte vara första gången som ett barn försvunnit från just denna förskola.

– Jag kan tänka mig att det spelar in, att man nu vill statuera ett exempel genom att anmäla ansvariga, säger Adlersson.

Enligt anmälan irrade treåringen omkring i trafiken utan skor på fötterna. En privatperson uppmärksammade detta och tog hand om det lilla barnet. Polis larmades och patrullen hittade såväl treåring som personen som hjälpt denne vid en busshållplats.

Tog kontakt med förskolan

Man fick information om att en förskola låg en liten bort och tog kontakt med denna. Då visade det sig att treåringen försvunnit därifrån.

En uppgiftslämnare säger till GT att små barn kunnat ge sig i väg från förskolan i fråga tidigare utan att personalen har haft koll. 

– Det är uppenbarligen ett systemfel på denna förskola. Föräldrarna till barnen måste ju kunna lita på att personalen har koll på dem, säger uppgiftslämnaren.

Och polisens rapport bekräftar alltså att samma sak ska ha skett tidigare.

Områdeschefen för förskola i den aktuella stadsdelen säger:

– Jag har inte fått någon information om detta. Det kan bero på att jag varit ledig i dag och befinner mig på annan ort. Jag får forska i detta och återkommer när jag vet mer. 


LÄS ÄVEN: Rymde från skolgården – hittades vid Ica Maxi